duminică, 12 mai 2013

Mini Tarte Sarate


Aperitivele nu doar stimuleaza apetitul inainte de felul principal, ci pot fi servite chiar in locul unei mese, fie ca sunt servite calde, reci sau la temperatura camerei, cum poate fi cazul acestor mini tarte.
A venit randul formelor de mini tarte (nu cred ca mai este nevoie sa va spun cat imi plac mie tartele pentru ca sunt convinsa ca stiti deja) si am pregatit aceste mini tarte sarate pentru a participa la concursul organizat de Teo's Kitchen impreuna cu Costa d' Oro
Va las cu reteta si va doresc o seara frumoasa!

Ingrediente 6 mini tarte:
Aluat:
200 g faina integrala de grau
150 g unt rece
1 ou
Umplutura:
2 oua
100 g crema de branza
100 g mascarpone
150 g iaurt grecesc
2 linguri ulei de masline extravirgin Costa d' Oro
sare
piper colorat
fulgi de chili
capere 
frunzulite de cimbru proaspat

Modalitate de preparare:
  • Pentru aluat, se framanta faina impreuna cu untul rece taiat cubulete apoi se adauga oul (se poate folosi robotul de bucatarie pentru prepararea aluatului - se mixeaza faina impreuna cu untul cateva secunde apoi se adauga oul si se mai amesteca pentru cateva secunde; aluatul se formeaza ca o bila).
  • In cazul in care nu folositi faina integrala, puneti doar 100 g de unt.
  • Se intinde aluatul cu ajutorul sucitorului si se tapeteaza marginile a 6 forme de mini tarte (aceeasi cantitate de aluat eu am folosit-o si la o tava cu diametrul de 18 cm cu peretii mai inalti dar si la una de 26 cm).
  • Se inteapa aluatul cu furculita si se da la frigider pentru cca 20 de minute.
  • Se incalzeste cuptorul la 160 g C.
  • Se introduc formele in cuptor pentru aproximativ 15 minute apoi se scot si se lasa deoparte.
  • Pentru umplutura, se mixeaza toate ingredientele apoi se toarna in cele 6 forme.
  • Se orneaza cu piper, chili, capere si cimbru. 
  • Se introduc formele la cuptor pentru 15 - 20 de minute.
  • La final se scot formele din cuptor, se lasa 10 minute sa se raceasca in forme apoi se scot cu mare usurinta deoarece aluatul se desprinde singur de pe peretii formelor.
In umplutura puteti adauga sau o puteti orna cu orice aveti la indemana sau va place pentru ca gustul neutru permite orice combinatie. 




Uleiul de masline este un aliment-minune, bogat in substante benefice organismlui, precum vitaminele si antioxidantii naturali. 













Iar despre uleiul Costa d'Oro (care mie nu-mi lipseste niciodata din bucatarie) puteti citi mai multe chiar aici.



Pofta buna si sa-mi tineti pumnii stransi!

7 comentarii:

Dana spunea...

Eu sunt fana tarte...de tot felul! Ale tale ma inspira si bineinteles ca imi fac pofta:)

Anca B. spunea...

Si mie imi plac foarte mult, Dana si ma bucur mult ca te inspira :)!

Dohotariu-Avram Alina spunea...

Și eu aș vrea să mă înscriu în concurs, dar parcă Teo cerea feluri principale pregătite cu uleiul Costa d'Oro. Poate mă înșel eu. Baftă!

Anca B. spunea...

Ai dreptate, Alina doar ca tartele pot fi servite si ca feluri principale, cel putin noi asa procedam pentru ca sunt suficient de satioase. Multumesc mult!

Licuta Marin spunea...

Mmm, preferatele mele!!!Yummy, nu refuz o feliuta:)Pup!

catkitchen spunea...

Delicioase si perfecte !! Parca sunt pictate , bravooo !!

Anca B. spunea...

Multumesc tare mult, fetelor!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena