duminică, 12 mai 2013

Sunday Lunch - Tarta cu Pere Grizate



Desertul pregatit pentru invitatia Dianei/ Disturbingly Delicious la Sunday Lunch despre care marturisesc ca este unul dintre cele mai usoare si mai parfumate deserturi pe care le-am gustat pana acum. Sper sa incercati reteta pentru ca nu se face deloc greu. Iar daca o incercati, neaparat sa-mi scrieti daca v-a placut!  

Ingrediente tava 23 cm:
Aluat
200 g faina alba
100 g unt rece
30 g zahar pudra
1 ou
Umplutura
5 pere
500 ml vin rosu 
250 g zahar
200 ml smantana dulce
200 g branza de vaci
1 lamaie
1 baton scortisoara
5 oua
1 lingurita coaja de lamaie rasa


Modalitate de preparare:
  • Pentru aluat, asa cum v-am tot povestit, eu folosesc intotdeauna robotul de bucatarie dar aluatul se poate framanta foarte usor si cu mana: se amesteca faina si zaharul pudra cu untul taiat cubulete pana ce compozitia devine sfaramicioasa apoi se adauga oul. Aluatul va fi foarte elastic si usor de intins.
  • Se intinde aluatul cu sucitorul pe hartie de copt apoi se aseaza in tava de tarta, fara a o unge in prealabil, presandu-l bine de marginile tavii. Aluatul se va desprinde singur dupa coacere.
  • Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la frigider pentru 15-30 minute.
  • Mie mi-a mai ramas o bucatica de aluat din care am facut frunzulitele.
  • Lamaia se spala cu apa fierbinte, se sterge si se taie felii.
  • Vinul se pune la fiert impreuna cu batonul de scortisoara, feliile de lamaie si 100 g zahar.
  • Se lasa sa fiarba la foc moale cam 15 minute apoi se scot feliile de lamaie si batonul de scortisoara si se introduc perele decojite si fara cotoare.
  • Se acopera cu un capac si se lasa perele la fiert 25 de minute.
  • Intre timp, se coace aluatul de tarta la 180 g C pentru 15 minute si se lasa la racit.
  • Se scot perele, se taie jumatati si se lasa la scurs.
  • Smantana se amesteca cu branza de vaci, se inglobeaza ouale batute cu 150 g zahar si coaja de lamaie rasa. 
  • Compozitia se toarna peste aluat si se aseaza apoi perele cu fata rotunjita in sus.
  • Se coace tarta la 180 g C pentru 40-50 de minute.
  • Se lasa la racit in forma apoi se poate felia si servi.
Pofta buna si o zi minunata!

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena