vineri, 7 iunie 2013

Paste cu Sos de Smantana


O varianta prescurtata a celebrelor paste carbonara! O reteta simpla la care puteti adauga in functie de preferinte nuci, rosii uscate in ulei, sunca sau chiar ciuperci! Fara prea multa vorba azi, iata reteta:


Ingrediente 2 portii:
250 gr paste (tagliatelle/ fettuccine)
150 ml smantana dulce
150 ml supa de legume
100 ml smantana fermentata
80 gr branza Pecorino Romano/ parmezan ras
2 linguri unt
2 catei usturoi
1 legatura patrunjel

Modalitate de preparare:
  • Se fierb pastele intr-o cantitate mare de apa cu putina sare si 1 lingura de ulei de masline, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se dau printr-un jet de apa rece si se lasa sa se scurga intr-o sita.
  • Se toaca usturoiul si se caleste in unt incins.
  • Se stinge cu supa, se adauga smantana dulce si se lasa sa fiarba putin.
  • Jumatate din cantitatea de branza Pecorino Romano/ parmezan ras se adauga in sosul de smantana.
  • Se adauga apoi si smantana fermentata si se mai lasa sosul cateva minute la fiert, amestecand continuu pentru omogenizare.
  • Se pun pastele scurse intr-un castron, se adauga sosul, patrunjelul tocat si se amesteca.
  • Se presara restul de branza Pecorino Romano/ parmezan ras si se servesc pastele calde.

Weekend placut!

3 comentarii:

Cristina spunea...

O idee buna pentru cina!

Unknown spunea...

Asa este, Cristina! Weekend placut!

Biochimist la cratita spunea...

Tare gustoase! Eu am facut, dar varianta cu iaurt. :)

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena