marți, 18 iunie 2013

Retetele Copilariei - Participanti & Castigatori!


Copilaria este cu siguranta cea mai pretioasa perioada a vetii! Acea perioada in care totul este simplu, frumos si lipsit de griji! 
Nu stiu despre altii, dar cu ajutorul vostru eu mi-am amintit cu drag de acea perioada de parca ar fi fost ieri si va multumesc foarte mult tuturor pentru asta! 
Regretul cel mai mare in legatura cu acest concurs a fost numarul limitat de premii. Mi-as fi dorit din suflet sa putem premia fiecare reteta pentru ca absolut toate au fost spectaculoase si sunt convinsa ca fiecare are cate o poveste minunata in spate. 

Retetele castigatoare de aceasta data sunt:

Premiul I - Pandispan cu caise

Premiul II - Biscuiti Pufi Pufi 

Premiul III - Prajitura cu cirese, migdale si martipan

Multumesc foarte mult B&B Super Import SRL pentru premii!
Andie, Andreea si Cristina, am rugamintea sa imi trimiteti pe mail la ancaskitchen@gmail.com/ pm pe FB adresele la care doriti sa primiti premiile iar eu voi incerca sa le transmit catre voi in cel mai scurt timp. Sper sa va placa si sa le folositi cu placere! 

Felicitari castigatoarelor dar si tuturor participantelor pentru retetele minunate pe care ni le-ati impartasit! Si felicitari sincere fetelor care nu au bloguri dar au fost la inaltime si au pregatit retete senzationale pe care abia astept sa le incerc si eu!

Mai jos regasiti retetele participante, in ordinea primirii lor. Pe cele care au linkuri va invit sa dati un click sa descoperiti atat retetele prajiturilor copilariei, cat si blogurile minunate din spatele lor.

Gabriela Cuisine (Gabriela Gitoi)



Andie (Andreea Craciun)


My World in a Jar (Carmen Tobias)



Pastry Workshop (Olguta)



Negresa
Raluca



Ingrediente:
- 2 pahare si jumatate de zahar (pahar de 250 ml)
- un pahar de lapte
- 3 linguri cu varf de cacao
- 200g de unt
- un pahar si jumatate de faina
- 5 oua
- un plic de zahar vanilat
- un praf de copt
- zmeura

Mod preparare:
Fierbem in bain-marie (adica punem intr-o oala mica ingredientele si oala mica o punem la randul ei intr-o oala mai mare plina cu apa. Astfel fierberea se face la aburi, crema nu se lipeste nici de cratita si nici nu are gust de ars) laptele, zaharul si cacaua. Se lasa sa fiarba amestecand pana devine ca o smantana subtire, apoi se lasa sa se raceasca complet. Separat se freaca bine untul si se amesteca cu 3/4 din crema de cacao.
Separam ouale, albusurile le batem spuma tare. In compozitia de unt se adauga cate un galbenus, amestecand dupa fiecare, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si spuma de ou. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor pana trece testul scobitorii (adica introducem scobitoarea in mijlocul ei, daca nu ramane nimic pe scobitoare e gata, daca mai ramane ceva mai trebuie lasata putin).
Cand o scoatem de la cuptor si e calda se toarna deasupra crema de cacao ramasa si se orneaza cu zmeura.


Ciocolata de casa cu agrise 
Lavinia Lacatusu



Ingrediente:
400 g zahar
150 ml apa
150 g unt gras (de preferat min 80% grasime)
500 g lapte praf
10 ml lichior/coniac
80 g cacao + cacao pentru decor
agrise, alune de padure

Mod de preparare:

Laptele praf si cacaua se trec prin sita. Zaharul se pune la fiert cu apa aproximativ 10 min pana se leaga intr-un sirop cleios (atentie nu trebuie sa se caramelizeze).Luam vasul de pe foc si adaugam treptat untul taiat cubulete.Se amesteca pana se topeste.Se adauga coniacul si mixul format din cacao si lapte praf. (daca se doreste obtinerea ciocolatei de culoare alba, cantitatea de cacao va fi inlocuita cu lapte praf). Se amesteca energic pt a evita formarea cocoloaselor. La final se adauga agrisele si alunele taiate sau intregi. Masa omogena obtinuta se intinde intr-o tava/forme pt ciocolata unse cu ulei.Se da la rece cel putin 2-3 ore.

Trufe de ciocolata
Lavinia Lacatusu



Ingrediente:
300 gr ciocolata cu un continut cat mai ridicat de cacao,
200 ml frisca lichida , 
150 gr unt , 
20-40 ml coniac/lichior (optional),
cacao

Mod de preparare:
Ciocolata se taie in bucati si se pune intr-un bol. Frisca lichida se pune pe foc, pana ajunge aproape de punctul de fierbere (atentie nu trebuie sa dea in clocot). Imediat se adauga peste ciocolata si se amesteca pana se topeste, apoi se adauga untul taiat cubulete . Se amesteca in continuare pana obtinem o compozitie omogena. Se adauga coniacul/lichiorul si se amesteca din nou. Se da la rece pentru cateva ore (eu am lasat-o de seara pana a doua zi de dimineata). Compozitia se ia cu lingurita si se formeaza trufele: rotunde sau alte forme (eu am ales pentru astazi forma de soarece); apoi se trec prin cacao si se aseaza pe platouri sau in hartiute de bomboane.


Diva in bucatarie (Cristina Toth)



Cremsnit
Luciana



Ingrediente:
400 gr biscuiti
5 oua
7 linguri faina
9 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 l lapte

Preparare:
Se bat galbenusurile cu 7 linguri de zahar. Se adauga zaharul vanilat, faina si laptele. Se pune crema la foc mic si se amesteca continuu pana se incheaga.
Dupa ce se ia de pe foc se adauga albusurile batute spuma cu 2 linguri de zahar.
Biscuitii se aseaza in tava astfel incat sa acopere toata suprafata. Peste biscuiti se toarna crema. Se acopera cu biscuiti macinati fin.


Cremes
Angelina Elena




Ingrediente: 1 pachet foi pentru cremes, 1 litru lapte, 6 galbenusuri, 11 linguri zahar, 5 linguri faina, zeama de la o lamaie.

Pregatire: Punem laptele (900 ml) la fiert intr-o craticioara.
Intr-un bol punem galbenusurile, faina si zaharul.
Amestecam apoi adaugam, putin cate putin  laptele ramas (100 ml).
Cand laptele incepe sa fiarba, dam cratita la o parte, adaugam compozitia de  oua cu faina si zahar, punem din nou pe foc si lasam sa fiarba, amestecand continuu, pana se ingroase si incepe sa se dezlipeasca de pereti vasului. 
Oprim apoi focul, dam de-o parte, adaugam zeama de lamaie si omogenizam.
Pe o tava punem o foaie, turnam crema fierbinte si o intindem uniform cu o spatula, apoi asezam ce-a de-a doua foaie.
Lasam sa se raceasca, apoi taiem cremesul.


Biscuiti Pufi Pufi 
Pasiune pentru Bucatarie (Andreea Dianu)




Copilaria e inima tuturor varstelor! (Lucian Blaga) 

Sa fiti iubiti!

4 comentarii:

Andie spunea...

Vaaaai!!! Era sa cad de pe fotoliu!! Bai, deci ce frumos s-a terminat ziua asta incredibil de grea :) Felicitari tuturor participantilor si iti multumesc tie Anca - stiu pe pielea mea cat de greu e sa alegi intre retete la fel de frumoase, uneori doar detalii mici fac diferenta..
Te imbratisez, acuma ma duc sa topai prin casa!!!
Presa visurilor is coming to meeeee!!

Cristina spunea...

Multumesc, Anca!! Felicitari tururor participantilor pentru retetele delicioase. Intr-adevar este foarte greu sa alegi! Te pup, cu drag!

bad axel spunea...

Nu aveam in copilarie faina de migdale sau martipan......deci locul 3 e furaciune de blogaritze...wilton aude......Va pup !!!!!!!

Anca B. spunea...

Nu ca as fi nevoita sa ofer o justificare, DAR: in acest concurs se punctau mai multe aspecte ale retetelor, printre care si originalitatea. Pentru prajitura la care faci referire s-a plecat de la “reteta de baza a pandispanului cu fructe” din copilarie (care este de altfel si prajitura copilariei a 80% dintre noi), reteta care a fost imbunatatita, careia i s-a adus un plus de valoare si originalitate, ca si in cazul ciocolatei de casa cu agrise de exemplu (nu cred ca pe vremea bunicii se foloseau agrisele la ciocolata de casa), a trufelor, tortului de biscuiti (nu stiu cata lume avea pe vremea bunicii acces la nuca de cocos), etc.
Discuitia mai poate fi privita si din alt punct de vedere: eu am o varsta, tu poate ai alta iar in vremea copilariei tale altele erau prajiturile si ingredientele de care dispunea fiecare (iti dau un singur exemplu, intre mine si castigatoarea locului II este o diferenta de varsta de aproximativ 12 ani).
In plus, trebuie sa intelegi ca decizia, desi luata in baza unui punctaj, are si o nota de subiectivism (si este foarte normal sa fie asa) data si de retetele care mi-au marcat mie copilaria (si iti ofer inca un exemplu: eu nu am mancat in copilaria mea minciunele, gogosi…), de ceea ce eu consider a fi o prezentare mai deosebita, cu un décor aparte, cu o calitate a fotografiei la care ajungi doar prin multa munca si eforturi financiare (pentru ca acesta este adevarul).
Dupa cum am spus, mi-as fi dorit ca numarul de premii sa nu fi fost limitat la 3, la fel cum poate mi-as fi dorit sa premiez persoane care imi urmaresc activitatea si nu doar urmaresc castigarea unor premii. Nu am tinut insa cont de asta, motiv pentru care nu am inclus in regulament ca fiind obligatoriu Like-ul pe pagina mea de FB sau reclama concursului pe blogul participantilor, de exemplu. Mi-am dorit ca toata lumea sa aiba sanse egale (acesta fiind si scopul biletelului), indiferent daca participantii au sau nu blog, imi sunt sau nu prieteni, imi urmaresc sau nu activitatea. Si ca o paranteza, organizarea acestui concurs mie mi-a generat costuri. Iar ca regula generala, in momentul in care iti asumi participarea la un concurs, este bine sa iti asumi si posibilitatea unui esec. La fel cum consider ca atunci cand faci un comentariu, indiferent de conotatia lui, ar trebui sa ti-l asumi, folosindu-ti numele.
Cat despre sponsorul concursului, daca avea/ are o problema in legatura cu premierea, sunt convinsa ca m-ar fi/ ma vor contacta. O zi frumoasa!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena