sâmbătă, 22 iunie 2013

Tarta cu Branza si Zmeura



23 iunie si o noua aniversare! 32 de ani, cu bune si rele, dar in esenta frumosi, cu dezamagiri, esecuri dar si impliniri! Moment de bilant, cand imi dau seama in primul rand cat de repede trece timpul...
Si pentru ca nu sunt fan torturi, v-am pregatit pentru azi o tarta, poate cea mai reusita dintre toate de pana acum. 
Sa aveti un weekend frumos si linistit!

Ingrediente tava 26 cm:
Aluat
250 g faina
130 g unt (80%)
80 g zahar
1 ou

Umplutura
400 g branza de vaci
100 ml smantana (20%)
50 ml frisca lichida
2 oua
40 g zahar
100 g zmeura 
esenta de trandafiri
1 praf sare

Modalitate de preparare:
  • Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul si zaharul iar la final se inglobeaza oul. 
  • Se intinde apoi aluatul cu sucitorul si se tapeteaza tava de tarta presand bine aluatul pe margine, fara a unge tava deoarece in timpul coacerii aluatul se va desprinde singur de pe peretii tavii. 
  • Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si se da la frigider pentru 20 - 30 de minute.
  • Incalzim cuptorul la 175 g C si introducem aluatul la cuptor pentru 10 minute. Daca va intrebati de ce nu coc aluatul pentru tarta punand deasupra pe hartie de copt boabe de fasole, va spun sincer ca nu mi s-a intamplat niciodata ca la aceasta temperatura aluatul sa creasca in mijloc sau sa nu se coaca corespunzator.
  • Se scoate tava si se da deoparte.
  • Pentru umplutura, se amesteca branza de vaci cu smantana, frisca si zaharul.
  • Se separa ouale iar galbenusurile se inglobeaza in compozitia de branza. Se adauga esenta de trandafiri (o puteti inlocui cu orice alta aroma).
  • Se bat albusurile cu un praf de sare si se adauga la branza.
  • Se toarna compozitia in tava si se niveleaza.
  • Se marunteste zmeura (eu am folosit congelata dar puteti folosi si proaspata).
  • Se pune intr-o craticioara pe foc, se adauga o lingurita de apa si se amesteca pana se formeaza un sos mai gros.
  • Optional, sosul de zmeura se poate strecura (eu nu am facut-o).
  • Sosul se repartizeaza cu o lingura peste compozitia de branza iar pentru efectul marmorat se trece o tepusa de frigaruie (sau chiar o scobitoare/ varf de cutit) printre straturi (la final va arata ca in imaginea de mai jos).
  • Tarta se coace cca 35 - 40 de minute, se scoate din cuptor si se lasa la racit.
  • Se orneaza cu zmeura si frunzulite de menta.

6 comentarii:

Dohotariu-Avram Alina spunea...

La mulți ani sănătoși și frumoși, Anca! Trece timpul, dar important e să nu treacă degeaba :).Să ai o zi frumoasă la fel ca și vârsta asta frumoasă!

Rocsy Ciobanu spunea...

La multi ani si sa ai parte de tot ce e mai bun si frumos. Tarta este delicioasa!

Alexandrina spunea...

Frumoasa tarta. La multi ani fericiti!

Andreea spunea...

La multi ani frumosi si deliciosi cu multa sanatate, impliniri, tot ce va doriti si tot ce poate fi mai frumos pentru voi!Pup cu drag!

Anca B. spunea...

Multumesc foarte mult, fetelor! Va pup cu drag!

Paula Gafitescu spunea...

Vin si eu cu intarziere sa fac urarea si pe blog :) La multi ani Anca, sanatosi fericiti si cu cat mai multe impliniri!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena