luni, 1 iulie 2013

Tarta cu 75 grame Ciocolata si Cirese


Da, imi recunosc dependenta si pasiunea pentru ea! Placere suprema, tentatie maxima, fascinanta in toata puterea cuvantului, iubire infinita! O atingere delicata, un miros senzual si plin de rafinament, un gust aproape divin! O ador! In orice combinatie!
Cu o istorie de peste doua mii de ani, ciocolata este poate cel mai cunoscut desert din lume. De cand amerindienii au transformat boabele arborelui de cacao in pudra de cacao, oamenii au devenit aproape obsedati de ciocolata.

In aceasta luna se sarbatoreste Ziua Internationala a Ciocolatei, ocazie cu care British Council, care implineste 75 de ani de activitate in Romania, a provocat bloggerii sa pregateasca ceva gustos in cadrul concursului „Ce poti face cu 75 de grame de ciocolata?”.
Cum timpul a fost scurt si parca vara trece oricum mult mai repede, am raspuns provocarii cu o combinatie ciocolatoasa si parfumata de cirese pietroase si fix 75 de grame de ciocolata  75%,  the perfect match, un Cherries Chocolate Mud Cake in toata regula, special creata pentru adevaratii iubitori de ciocolata! 

Ingrediente tava 23 cm:
75 g ciocolata 75%
350 g cirese cu samburi
50 g faina
5 linguri cacao
100 g zahar
5 albusuri
1 praf sare 
1 lingurita vanilie macinata
1 lingurita zahar pudra

Modalitate de preparare:
  • Se spala ciresele, se taie in jumatati si se scot samburii rotind jumatatile in sens invers.
  • Se incalzeste cuptorul la 180 g C si se tapeteaza fundul formei cu hartie de copt.
  • Ciocolata se topeste la bain-marie si se lasa la racit.
  • Se cern faina, praful de cacao si se adauga jumatate din cantitatea de zahar.
  • Intr-un castron se bat albusurile impreuna cu un praf de sare; treptat se adauga restul de zahar si vanilia macinata. Se bate spuma pana cand luceste si formeaza creste moi.
  • Se toarna amestecul de faina peste spuma de albusuri si se incorporeaza cu grija, cu ajutorul telului.
  • Se adauga ciocolata topita, amestecand usor.
  • Se toarna compozitia in forma, se netezeste si se pun deasupra jumatatile de cirese.
  • Se introduce tava in cuptor pentru aproximativ 20-25 minute  si se face proba cu scobitoarea.
  • Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in forma pentru 10 minute apoi se scoate pe un gratar.
  • Inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra.

 Pastrata la frigider si servita rece (eventual a doua zi) este perfecta! Are o textura fina pe care sigur nu o veti uita usor!


"God gave the angels wings, and he gave humans chocolate." Anonym

4 comentarii:

Dohotariu-Avram Alina spunea...

Ce săraci am fi fost dacă nu ar fi fost inventată ciocolata!

Timea spunea...

Uf ce bine arata!!!!! iau si eu pt dimineata o bucatica

Cristina spunea...

Inteleg perfect ce inseamna dragostea pentru ciocolata. Pana sa raman insarcinata nu am pus mare pret pe ea, dar de atunci sunt total dependenta!

Rocsy Ciobanu spunea...

Mmm o tarta buna!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena