sâmbătă, 28 septembrie 2013

Desertul Invingatorului - Cupcakes Leul Curajos


Zilele trecute, Bucataresele Vesele (unde puteti gasi si mai multe detalii) au lansat provocarea de a sustine actualii si viitorii temerari ai Asociatiei Little People Romania, asociatie ce se ocupa cu intruirea, coordonarea si pregatirea voluntarilor care ofera servicii de suport psiho-social copiilor si tinerilor din 11 institutii de sanatate din Romania. Programul cuprinde activitati care ii ajuta pe copii sa isi depaseasca frica, sa le creasca speranta si increderea in sine, sa ii familiarizeze cu procedurile medicale si mediul spitalicesc, sa le ofere oportunitati de joaca, invatare, exprimare de sine, interactiune cu alti copii, implicarea familiei si multe alte activitati care promoveaza adaptarea si  normalizarea.
Pentru sustinerea lor am reinterpretat Desertul Invingatorului, dandu-i imaginea Leului Curajos, ceea ce puteti face si voi pana pe data de 1 octombrie, trimitand pozele voastre la adresa bucatareselevesele@gmail.com. 
Este un alt fel in care putem arata ca ne pasa si ca suntem alaturi de ei in lupta impotriva cancerului iar eu m-am simtit onorata sa particip la acesta campanie. 

Despre reteta va mai spun doar ca prajiturelele sunt cele mai pufoase questii pe care le-am facut, se topesc in gura si trebuie neaparat sa le incercati! 

Ingrediente 12 bucati:
125 gr unt moale
125 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 praf sare
2 oua
150 gr faina
1 lingurita praf de copt
2 lingurile coaja de portocala/ lamaie rasa/ confiata

Modalitate de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.
  • Se aseaza hartiutele pentru briose in adanciturile tavii pentru briose sau se pregatesc formele din silicon.
  • Se mixeaza untul cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana se face spuma.
  • Se adauga treptat ouale.
  • Se amesteca faina cu praful de copt si se cern deasupra.
  • Se adauga coaja de portocala/ lamaie si se amesteca cu o lingura.
  • Cu doua lingurite se pune compozitia in forme si se coc briosele 20-25 de minute pana devin aurii.
  • Se pot decora in functie de gustul fiecaruia.  

Sunt foarte happy ca am prieteni minunati si sper ca ei stiu lucrul asta! Trebuie sa multumesc in mod special Dimitrei si lui Iannis pentru leii mei frumosi, galbeni si grasi pentru ca fara ajutorul lor nu as fi reusit! 
Many special thanks to Dimitra and Iannis for my gorgeous yellow fat lions! I couldn't done it without you!!!

Va doresc un weekend minunat!

2 comentarii:

Cristina spunea...

Arata demential!!!

Anca B. spunea...

Multumesc mult <3

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena