duminică, 29 septembrie 2013

Kaiserschmarrn - Clatite Pufoase Austriece


O zi ploioasa si friguroasa de toamna ca cea de azi te indeamna sa stai prin bucatarie si sa spargi cateva oua intr-o tigaie. Iar un desert cum este Kaiserschmarrn, o clatita pufoasa, aromata si ciufulita in care ai aruncat si o mana de stafide aurii poate cu usurinta sa iti alunge gandul de la vremea de afara. O reteta austriaca renumita, gata in numai 2 timpi!  
Guys (dragi colegi!), asta este pentru voi: cea mai simpla varianta de desert pe care o poate face orice barbat, oricand! 
Particip cu aceasta reteta la Provocarea Dulce Romanie gazduita luna aceasta de Liana - Pe masa din bucatarie

Ingrediente 2 portii:
3 oua
3 linguri cu varf de faina
200 ml lapte
o lingura unt
1 praf sare 
1 plic zahar vanilat
un pumn de stafide
zahar pudra

Modalitate de preparare:
  • Se mixeaza ouale intregi.
  • Se adauga faina in ploaie, amestecand cu telul.
  • Se adauga laptele si zaharul vanilat si se amesteca pana la omogenizarea completa.
  • Se pune untul intr-o tigaie la foc mic iar cand acesta s-a topit se toarna compozitia pentru clatite.
  • Se pune un capac deasupra tigaii.
  • Cand marginile clatitei incep sa se desprinda, se intoarce clatita cu ajutorul unei palete.
  • Se pune din nou capacul pentru inca aproximativ 2 minute.
  • Se indeparteaza capacul si clatita se taie/ rupe cu ajutorul unei palete care sa nu zgarie tigaia.
  • Se adauga zaharul pudra (cam 2-3 linguri, in functie de gustul fiecaruia) si stafidele.
  • Se amesteca pana ce zaharul s-a caramelizat iar desertul este gata.
  • Se poate servi cu sos de mere sau dulceata dar puteti sa puneti in aluat si coaja de lamaie/ portocala si sa presarati deasupra scortisoara.

Multumesc Simplu si Bun pentru inspiratie!
Va doresc spor la bucatarit si o saptamana cat mai usoara! 

8 comentarii:

simplu si bun spunea...

Wow ce surpriza placuta! <3

Cu cea mai mare placere, ma bucur mult de tot ca reteta noastra, pe care o avem strans legata in suflet de vacantele de iarna de poveste din Austria, a fost sursa de inspiratie!

Cu mult drag,
Daiana

Anca B. spunea...

Multumesc foarte mult, Daiana! Aveam planificata reteta de cateva luni si de cate ori ma uitam la pozele voastre parca simteam si gustul pufos al clatitelor, reteta este absolut senzatioanala! O seara frumoasa!

Liana10 spunea...

Eu sunt fan clatite si am incercat o gramada de retete, dar uite ca austriecele astea chiar mi-au scapat. O sa le fac negresit! ;-) Multumesc frumos pentru participare! <3

Anca B. spunea...

Multumesc mult si eu, Liana! Te pup!

Paula Gafitescu spunea...

Ce frumoasa culoare au, sa le mananci nu alta! :)

Cristina spunea...

Imi plac maxim, cred ca le pregatim aproape lunar!

catkitchen spunea...

Le ador sub orice forma sau combinatie !!!! ;)

Laura Nechita spunea...

Imi place mult ideea! Poate weekendul asta, ma aventurez!
O zi frumoasa, Anca!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena