duminică, 26 ianuarie 2014

Madlene cu Ghimbir


Aroma delicata de ghimbir proaspat se simtea in toata bucataria cand le-am scos din cuptor si se potrivea cu vremea de afara. Sunt pufoase si merg bine cu ceai sau cafea. Despre madlene v-am povestit si in postarea Madlene cu Vanilie si Lavanda, poate va place mai mult aroma. Si se fac usor, asta le face si mai interesante :)

Ingrediente 24 bucati:
100 g faina + 2 linguri pentru tava
1 lingurita ghimbir macinat
1 varf de cutit sare
75 g zahar
2 oua
1 lingurita extract de vanilie
1 bucatica (cat o nuca) ghimbir proaspat, ras
90 g unt + 2 linguri pentru uns
1 lingura zahar pudra

Modalitate de preparare:
  • Intr-un castron se amesteca faina cernuta, praful de copt, ghimbirul macinat si sarea.
  • Separat, se bat ouale cu zaharul pana se obtine o creme pufoasa.
  • Se incorporeaza apoi amestecul cu faina, ghimbirul proaspat ras, vanilia si untul topit si racit.
  • Se acopera castronul cu folie si se lasa la frigider pentru 30 de minute.
  • Se incalzeste cuptorul la 190 g C.
  • Se ung formele de madlene cu unt si se umple fiecare forma cu aproximativ 1 lingura din compozitie (depinde de marimea formelor insa este important sa nu umpleti decat ¾ din spatiu pentru ca madlenele vor mai creste putin). 
  • Se coc aproximativ 10 minute, pana cresc si capata o nuanta usor aurie.
  • Se repeta procedura pana ce toata compozitia se termina, se pudreaza cu zahar si se pot servi.


O duminica frumoasa!

3 comentarii:

Corina Ureche spunea...

in afara de cele clasice nu am incercat pana acum, dar cu ghimbir trebuie sa fie super bune. Le voi incerca. Te pup si duminica frumoasa sa ai!

Cristina spunea...

Sunt fan madelene, asa ca iti dai seama ce pofta mi-ai facut!
Chiar azi o sa fac o tava!

Paula Gafitescu spunea...

Imi plac mult madlenele, sunt tare dragute iar cu ghimbir cred ca si foarte aromate ;)

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena