duminică, 19 ianuarie 2014

Retetele Copilariei - Paste cu Pesmet


Nu stiu in ce masura aceasta reteta provine din Ardeal sau de pe alte meleaguri, insa eu nu am mancat Paste cu Pesmet decat facute de bunica mea ardeleanca. Gustul imi aminteste de cel al Galustelor cu Prune iar reteta, inafara faptului ca se pregateste foarte rapid, poate fi o varianta buna pentru cei care tin post. 
Iar daca nu ati incercat pana acum, va recomand sa o faceti! In 10 minute puteti obtine un preparat usor, deloc sofisticat si cu un gust delicios!

Ingrediente 2 portii:
200 g paste (de orice fel, eu am folosit macaroane fara ou)
100 g pesmet
50 g zahar
2 linguri ulei (sau unt daca nu tineti post)
1 lingurita scortisoara

Modalitate de preparare:
  • Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Intre timp, se pune la incalzit uleiul intr-o tigaie si se rumeneste pesmetul la foc mic, amestecand continuu pentru a nu se arde.
  • Dupa aproximativ 8 minute, cand pesmetul s-a rumenit, se pune intr-un castron, se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca.
  • Pastele se scurg si se amesteca cu o lingura de ulei (nu se trec prin jet de apa rece!) apoi se pun in castron peste pesmet, amestecand usor.
  • Se serveste cald.

Iar daca tot vorbim despre Retetele Copilariei, azi va propun sa aruncati un ochi la una dintre retetele castigatoare in concursul Alege zi de zi o culoare Bonduelle!, concurs ce se desfasoara pana pe data de 23 februarie, despre care puteti citi mai multe detalii accesand linkul de mai sus si, cine stie, poate va ganditi sa si participati! 
Revenind insa la reteta, aceasta a castigat premiul la categoria Savuros, fiind o reteta specific olteneasca, foarte pupulara si apreciata, aromata si bineinteles...extrem de savuroasa!
Mancarea de castraveti murati, caci despre ea este vorba, este una dintre mancarurile pe care mi le pregatea tata foarte des cand eram mica si despre care imi amintesc mereu cu placere. 
Imaginea preparatului castigator este suficient de sugestiva, iar daca va face cu ochiul, pentru reteta accesati linkul cu numele retetei! 


Sa aveti o duminica frumoasa!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Delicioase paste.Se poate adauga si putina nuca.

Anonim spunea...

Absolut delicios! Aceste paste mi-au facut ziua mai buna :)

Corina Ureche spunea...

erau printre preferatele mele :)

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena