duminică, 2 februarie 2014

Prajitura cu Pere & Ghimbir


Asa... ca pentru o zi linistita de duminica! Eu ador ghimbirul sub orice forma si nu imi lipseste niciodata din bucatarie. Prajitura cu Pere & Ghimbir este facuta de ceva timp, cam de prin decembrie, insa nu am reusit pana acum sa scriu reteta... timpul imi este in continuare cel mai mare dusman. Dar imi amintesc ca prajitura a fost extrem de parfumata, cu o textura usor umeda si delicioasa! Combinatia dintre ghimbir si fructe este intotdeauna reusita (incercati de exemplu Gemul de portocale si ghimbir fara zahar - St. Dalfour, este cea mai tare combinatie!). 
Prajitura de azi se face foarte usor, ca mai toate retetele pe care vi le propun. Iar daca le incercati, nu uitati sa-mi scrieti si sa-mi trimiteti o poza.

Ingrediente tava 18/ 20 cm:
200 g + 1 lingura unt, topit si racit
175 g zahar
175 g faina cernuta
1 lingura praf de ghimbir
3 oua 
3 pere decojite, feliate
1 lingura zahar brun

Modalitate de preparare:
  • Ungeti cu unt o tava de 20 cm (de preferat cu fundul detasabil).
  • Mixati intr-un bol cele 200 g de unt cu zaharul, faina, ghimbirul si ouale.
  • Puneti compozitia in tava si nivelati.
  • Aranjati feliile de pere peste prajitura, ungeti cu untul ramas si presarati zaharul brun. 
  • Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 g C pentru 35-40 de minute sau pana ce prajitura devine aurie.
  • Taiati prajitura dupa ce s-a racit (optional, o puteti pudra cu putin zahar pudra).
Pofta buna si o duminica linistita!

8 comentarii:

Cristina spunea...

Daca sunt prima, nu-i asa ca primesc 2 felii?

Unknown spunea...

Nu, Cris, tie iti fac una intreaga :)

Timea spunea...

Minunata prajitura. Servesc cu drag o felie!

Unknown spunea...

Multumesc frumos, Timea, draguta ca de obicei!

Anonim spunea...

Buna! Tocmai am bagat prajitura la cuptor! Sper sa iasa.. trebuia folosit cumva si praf de copt? Cum de a crescut si iesit asa de pufoasa? Cel putin asa vad eu in poza :-) Multumesc!

Unknown spunea...

Buna! Eu nu am folosit praf de copt iar textura prajiturii a fost usor umeda datorita perelor. Sa-mi spui te rog daca ti-a placut.

Anonim spunea...

Super buna a iesit! Doar ca am lasat-o 55 de minute la cuptor pana s-a rumenit un pic! Foarte buna si usor de facut! Multumesc! Laura :-)

Unknown spunea...

Cu mare drag! :)

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena