sâmbătă, 22 martie 2014

Ciocanele de Pui Africane


V-am mai spus ca sunt fan Nigella iar aceasta este o reteta pe care ea a incercat-o prima data in Africa de Sud, in vizita la una dintre prietenele ei. Sunt sigura ca o sa va placa! Sa aveti un weekend minunat!

Ingrediente 4-8 portii:
8 ciocanele de pui 
80 ml sos Worcestershire
4 linguri ketchup
1 lingurita ghimbir macinat
1 lingura gem de caise
1 ceapa taiata marunt
1 lingura ulei aromat de usturoi

Modalitate de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 200 g C si se spala ciocanelele.
  • Se amesteca intr-un vas sosul Worcestershire, ketchupul, ghimbirul, gemul de caise si ceapa tocata.
  • Se pun ciocanelele in vas si se acopera cu folie.
  • Se tine vasul la frigider pentru ca ciocanelele sa se poata marina (in functie de cat timp aveti la dispozitie, le puteti lasa si peste noapte).
  • Se pune uleiul intr-un vas termorezistent, se adauga ciocanelele si se toarna sosul.
  • Se da vasul la cuptor pentru aproximativ 1 ora, avand grija sa mai intoarceti ciocanelele din cand in cand pentru a se rumeni frumos.
  • Eu am presarat deasupra putin coriandru proaspat dar merge la fel de bine si patrunjelul.
Sa aveti pofta!

3 comentarii:

Cristina spunea...

M-ai facut curioasa, asa ca le voi incerca! Arata foarte bine!

Timea spunea...

Mie sigur imi place!!!

gaby_d spunea...

Arata impecabil si-mi place mult combinatia! Si mie-mi place sa combin carnurile cu fructe. Super!
Saptamana buna, Ancutzo!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena