luni, 3 martie 2014

Madlene


Sa ne rasfatam cu madlene azi! Pufoase, aromate si asortate! N-ai cum sa nu le iubesti! Merg excelent cu ceai (normal!), cafea sau alaturi de un fresh de portocale cu mere si ghimbir :). Si se fac foarte, foarte usor! 

Ingrediente aluat de baza:
(36 bucati)
125 g unt 
125 g faina 
125 g zahar
1 lingura amidon
4 oua
esenta de vanilie

Ingrediente Madlene asortate:
fulgi ciocolata
pudra cacao
coaja de lamaie/ portocala
lavanda
fructe confiate
praf de ghimbir
zahar pudra pentru decor

Modalitate de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 190 g C.
  • Se topeste untul la foc mic apoi se lasa la racit.
  • Se cerne faina si amidonul apoi se amesteca.
  • Ouale, zaharul si vanilia se pun pe foc la bain-marie apoi se amesteca continuu cu telul pana ce isi tripleaza volumul.
  • Se da castronul deoparte si se mai amesteca 2-3 minute.
  • Se adauga faina iar dupa ce aceasta s-a incorporat se toarna incet si untul.
  • Se unge tava de madlene cu unt si se presara in fiecare spatiu cu pesmet pentru a asigura o desprindere perfecta a prajiturelelor.
  • Se imparte compozitia in functie de cate tipuri de madlene doriti sa coaceti apoi se pun in fiecare castron fie 2 linguri pudra de cacao, se amesteca bine apoi de exemplu se pot pune cativa fulgi de ciocolata/ coaja rasa de citrice/ lavanda/ fructe confiate/ praf de ghimbir, etc. (eu am enumerat doar ingredientele pe care le-am folosit acum insa puteti pune orice altceva doriti).
  • Se umple formele de madlene (aproximativ 3/4 deoarece vor mai creste) si se da tava la cuptor pentru cca 10 - 12 minute, pana cand madlenele sunt frumos rumenite pe margine.
  • Se scot din cuptor, se lasa la racit cateva minute in forma apoi se scot si se continua coacerea pana ce compozitia s-a terminat.
  • La final se pudreaza cu zahar.

Gasiti reteta si pe iCook.

2 comentarii:

Delia spunea...

Am incercat mai multe retete de pe blogul tau si toate au iesit delicioase! Felicitari!
Asi vrea sa stiu cam in cat timp ar trebuie sa isi tripleze volumul amestecul? L-am batut cu telul cam 10 min dar nu mi s-a parut ca ar fi crescut. Atunci nu am avut mai mult timp dar vreau sa le reincerc. Madelenele au iesit foarte gustoase dar mi s-a zis ca ar fi trebuit sa iasa mai pufoase. Multumesc mult!

Anca B. spunea...

Delia, iti multumesc frumos! Nu imi amintesc cu exactitate dar cred ca in jur de 15-20 de minute, nu mai mult oricum. Poti incerca si madlenele cu ghimbir http://myclassiccuisine.blogspot.ro/2014/01/madlene-cu-ghimbir.html sau pe cele cu vanilie si lavanda http://myclassiccuisine.blogspot.ro/2013/09/madlene-cu-vanilie-si-lavanda.html.
O zi frumoasa!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena