duminică, 17 martie 2013

Briose de Ciocolata cu Sos de Zmeura si Piper Rosu

Pentru aceste briose am modificat putin reteta de la Sufleul de CiocolataOricat de mult iubesc ciocolata, imi este destul de greu sa mananc o briosa atat de ciocolatoasa si astfel i-am adaugat si sosul de zmeura cu piper rosu pentru a crea un contrast. 
Si cum la dictionar scrie ca sufleul este un preparat asemanator cu o budinca, foarte pufos, facut din legume, branza sau fructe cu albus batut spuma, mi-am dat seama ca eu am aici de fapt altceva. I-am spus briosa pentru ca pare cel mai aproape de adevar, briosa fiind de fapt un produs de patiserie preparat in forma de gogoasa sau in forme mici, rotunde si ondulate/ prajitura facuta din aluat de cozonac. Nu zic ca nu i-ar sta bine si ca Chocolate Mud...Muffin sau Moulleux au Chocolat dar suna atat de pompos!
Una peste alta este o prajitura care se adreseaza iubitorilor de ciocolata, simpla, rapida si de mare efect. Nu are nevoie de talent (pentru ca altfel nu o faceam eu!) si nici de ornamente sofisticate. De aceea v-o recomand, cu sau fara sos! 

Ingrediente 5-6 briose
:
200 g ciocolata 70% 
85 g unt
3 oua
60 g zahar pudra
40 g faina
Ingrediente sos de zmeura si piper rosu:
300 g zmeura congelata
2 linguri zahar
1 lingurita boabe de piper rosu
esenta de vanilie

Se incalzeste cuptorul la 180 g C.
Se pregateste sosul, punand toate ingredientele intr-o craticioara. Se fierb la foc mic pana ce sosul capata consistenta dorita.
Se trece sosul printr-o strecuratoare.
Pentru briose, se rupe ciocolata in bucati si se pune la topit in bain-marie impreuna cu untul.
Separat, se mixeaza ouale cu zaharul si faina, adaugand ulterior si crema de ciocolata cu unt.
Se toarna amestecul fie in 5-6 forme de briose din silicon, fie in forme de aluminiu unse cu unt si tapetate cu cacao si se introduc in cuptor.
Se coc briosele aproximativ 7-9 minute.
Se scot din forme si se servesc calde, alaturi de sosul de zmeura si piper rosu, care bineinteles ca este optional!
Pofta buna!

14 comentarii:

Dohotariu-Avram Alina spunea...

Sau lava cake, nu? Delicios! Trebuie să fac și eu cândva.

Anca B. spunea...

Sau asa :)! Se fac foarte repede, Alina si sunt chiar bune! Te pup!

Paula Gafitescu spunea...

Mama cum arata!!! Atata de apetisanta ca imi vine s-o mananc din priviri :) Duminica frumoasa!!

Anca B. spunea...

Multumesc frumos, Paula! Te pup!

coco spunea...

ce interesante...si cat de bune trebuie sa fie !

Cristina spunea...

O reteta de nota 10+! Felicitari!

Anca B. spunea...

Multumesc foarte, foarte mult Cristina pentru tot! Te pup!

Licuta Marin spunea...

Mmm, ciocolatoase rau!!!Nu refuz niciodata asa bunatati:)Pup!

Haplea spunea...

Foarte interesanta combinatia!!!Arata foarte bine!

Anca B. spunea...

Multumesc frumos!

Fanul Anonim spunea...

Da domnule, in conceptia mea asta e desertul pentru care nu poti avea remuscari dupa ce l-ai dat papilelor la...era sa zic degustat...nu cred ca te poti opri numai la degustat, la mancat cu simt de raspundere mai degraba...

Fabulos!!!

Cu pofta!

Anonim spunea...

Presupun ca trebuie si praf de copt nu? Altfel nu cred ca ar creste

Anca Bunea spunea...

Nu trebuie sa creasca.

Anonim spunea...

Un desert delicios! Prietenii mei au fost foarte incantati!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena