miercuri, 13 martie 2013

Cinnamon Roll Muffins

Lumea bloggerilor culinari, in care am pasit timid de cateva luni, este una plina de culoare si mi-a schimbat viata intr-un mod semnificativ. Neavand nimic in comun cu aceasta lume, neavand macar prieteni bloggeri sau un banal cont de FB mi-a fost foarte greu la inceput. Imi doresc insa, ca odata cu trecerea timpului, aceasta lume sa nu se schimbe, sa ramana prietenoasa si deschisa, sa aduca un plus de valoare in viata fiecaruia. 
Urmaresc constant, de cele mai multe ori din umbra, diverse evenimente/ ateliere/ provocari la care care multi bloggeri participa. M-am hotarat ca a venit momentul sa nu mai fiu doar un simplu spectator si sa particip si eu la Provocarea Dulce Romanie, gazduita luna aceasta de Paula/ Enjoy Dessert, provocare ce consta in pregatirea unei retete folosind cacao si nuci
Acesti muffins au la baza reteta de Cinnamon Rolls de la Teo's Kitchen, usor modificata. Sa nu va lasati pacaliti de numarul ingredientelor, reteta este cat se poate de simpla! 


Ingrediente aluat pentru 9-10 muffins:
300 g faina
40 g zahar
35 g unt la temperatura camerei
100 ml lapte caldut
1 pliculet drojdie granule
1 ou 
1 varf cutit de sare
1 lingura apa calduta
Ingrediente crema:
100 g unt la temperatura camerei
200 g zahar brun
2 lingurite scortisoara
1 lingurita cacao
Ingrediente glazura
30 g unt la temperatura camerei
30 g crema de branza simpla
50 g zahar pudra
nuca tocata 

Pentru aluat - se pun toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza folosind paletele de framantare ale mixerului.
Dupa obtinerea unui aluat omogen, se muta pe planseta presarata cu faina si se mai framanta 5 minute pana ce aluatul devine elastic. 
Se formeaza o bila care se pune intr-un bol si se acopera cu un servet. Se lasa la crescut in jur de 1 ora (timp in care ar trebui ca aluatul sa isi dubleze volumul).
In cazul in care doriti sa folositi masina de paine pentru framantarea aluatului, se pun ingredientele lichide apoi cele solide in cuva si se seteaza programul pentru aluat dospit.
Dupa ce aluatul a crescut suficient, se mai framanta 2-3 minute apoi se intinde in forma de dreptunghi.
Pentru crema - se amesteca bine untul, zaharul, scortisoara si cacaoa.
Peste foaia de aluat se intinde crema cu o spatula. Se ruleaza apoi aluatul cat mai strans.
Se taie rulouri de 3-4 cm grosime care se aseaza fie in forme de briose din silicon, fie in hartiute de briose in tava speciala.
Se mai lasa formele in jur de 30-40 de minute intr-un loc cald, acoperite, pentru a mai dospi.
Intre timp, se incalzeste cuptorul al 180 g C si se pregateste glazura
Se amesteca toate ingredientele pana ce zaharul este complet dizolvat.
Se introduc briosele la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau pana ce capata o culoare aramie.
Cand sunt coapte dar inca fierbinti, se ung briosele cu glazura folosind o pensula de patiserie apoi se presara nuca tocata (optional).
Acesti muffins sunt foarte pufosi si se pot reincalzi fie la cuptorul cu microunde, fie in cuptorul clasic.
Pofta buna!

11 comentarii:

Licuta Marin spunea...

Mmm, arata tare bine si cred ca sunt un deliciu!!!Pup!

Anca B. spunea...

Multumesc frumos, Licuta! Au fost intr-adevar tare buni! Te pup!

Paula Gafitescu spunea...

Arata fantastic si cu siguranta au un gust nemaipomenit!! Iti multumesc mult pentru reteta! Te pup

Anca B. spunea...

Te pup si eu Paula, iti multumesc mult!

Cristina spunea...

Wow cum arata!!!! Vreau si eu unul! <3

Anca B. spunea...

Cu mare drag, Cristina! <3

Dohotariu-Avram Alina spunea...

Arată ca niște trandafirași. Foarte drăguțe!

Anca B. spunea...

Multumesc mult, Alina! Pup!

Sidy spunea...

Anca ...arata intr-un mare fel !!!
Si cu ...glazura aceea deasupra, sunt fenomenali.
Primesc si eu o bucata , la cafea ?
Te tzuc cu drag si weekend minunat sa ai !

Anca B. spunea...

Bineinteles, cu mare drag! Merg perfect la cafea, multumesc mult! Si eu va doresc un weekend de primavara insorit!

Fanul Anonim spunea...

Sunt un fan pierdut...nu credeam ca se poate, dar cu fata asta mi se epuizeaza vorbele de bine...evident alea spuse cu sinceritate si obiectivitate deplina.

Voi ramane un fan fad, cu replici de genul ce bun, urmate de un profund inghitit in sec...

Ancaaaa...ai mila!!!!!

Cu pofta!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena