joi, 7 martie 2013

Piept de Pui si Camembert in Crusta

Aceasta este una dintre acele retete pe care trebuia sa o incerc! Si nu numai pentru ca lui Iubitescu ii plac questiile in aluat (desi la el m-am gandit initial) dar este cu adevarat un deliciu! Am vazut reteta la Diana/ Disturbingly Delicious (multumesc mult, Diana!) si m-am gandit - ce-ar fi sa creez o umplutura exact pe gustul meu?! - cu atat mai mult cu cat era si rost de concurs la Teo's Kitchen, care impreuna cu Transavia ofereau un robot de bucatarie Braun K700.
Mi-am luat o zi de concediu (asta a devenit deja un obicei cand e rost de concurs!) si m-am apucat de treaba! 
Pachetelul este delicios si mai usor de realizat decat va imaginati, trust me! A mers de minune Camembert-ul cu pui, smochine, nuci si chimion dar puteti face si propria combinatie! 

Ingrediente:
1 pachet aluat foietaj 
100-200 g piept de pui
1 rotita branza Camembert
2-3 smochine deshidratate
2-3 linguri merisor deshidratat
1 galbenus de ou
miezul de la 2-3 nuci
seminte de chimion

Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei.
Se incalzeste cuptorul la 200 g C.
Se spala pieptul de pui, se presara vegeta (eventual facuta in casa), se frige pe gratar iar cand   s-a racit se taie cubulete.
Smochinele se taie si ele cubulete si se amesteca cu pieptul de pui, merisorul si miezul de nuca.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava si se intinde o foaie de aluat.
Se aseaza in mijloc (in forma de cerc) jumatate din amestecul cu piept de pui.
Se aseaza apoi rotita de Camembert iar deasupra cantitatea din amestec ramasa.
Se impacheteaza in forma de patrat iar marginile in exces se indeparteaza (nu se introduc dedesubt deoarece aluatul nu se va coace).
Din foaia de aluat ramasa se taie fasii late de 1-2 cm. 
Se intind fasiile pe o alta foaie de copt la distanta de 1,5 cm intre ele si se formeaza reteaua/ gratarul.
Se aseaza pachetelul patrat peste gratar, cu fata in jos si se lipesc marginile gratarului deasupra.
Se intoarce invers pachetelul, se aseaza in tava pe hartia de copt si se unge cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de apa.
Se presara chimion si se da la cuptor pentru aproximativ 30-35 minute pana ce crusta formata capata o nuanta aurie.
Se serveste imediat pentru efectul de lava.
Multumesc foarte mult Teo si Transavia!
Pofta buna!

13 comentarii:

Disturbingly Delicious spunea...

Felicitari inca o data, draga mea Alina! Minunata reteta asa pe gustul tau ;) Sa stii ca o sa o incerc si eu. Te pup. La multi ani pentru maine. Sa ai o zi frumoasa ca tine! <3

Anca B. spunea...

Diana, acum daca m-ai botezat - faci tu cinste :))?! Te pup, multumesc foarte mult inca o data! La multi ani!

Paula Gafitescu spunea...

Delicioasa...si cum arata, ca imi vine sa musc din poze! :))) Sigur incerc si eu nebunia asta ;) Felicitari pentru premiu, si pentru reteta....e grozava!! La multi ani de 8 Martie! Pup

Anca B. spunea...

Multumesc mult, Paula! La multi ani, te pup!

Cristina spunea...

La multi ani!!! sa ai o primavara frumoasa ca tine!

PS: Imi place tare reteta ta!

Anca B. spunea...

Multumesc mult de tot! Te pup cu drag, Cristina!

Dohotariu-Avram Alina spunea...

La multi ani si felicitari pentru premiu!La mai multe!

Anca B. spunea...

Multumesc frumos, Alina! Te pup!

Top Cuisine avec Lavi spunea...

Arata senzational!
La multi ani!

Anca B. spunea...

Multumesc :)! La multi ani!

Disturbingly Delicious spunea...

Oh, nu!!! Imi cer scuze, Anca. Nu stiu ce-a fost in capul meu. Tocmai vorbisem cu o Alina si se vede m-am zapacit. Mii de scuze. Si fac si cinste :)

Anca B. spunea...

Nu-i bai, stai linistita! Pup!

Fanul Anonim spunea...

Proasta idee sa caut noutati pe acest blog cand imi este foame...acum sunt in chinuri...nu ma gandesc decat ca musc din minunea asta si mi se prelinge pe gat umplutura cremoasa.
Vreau!!!!
Arata incredibil asa ca...keep going baby!!!!

Cu pofta!!!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena