joi, 19 iunie 2014

Chiftele traditionale


Pentru azi avem o varianta mai rustica de chiftele, cam cum le faceau bunicile. 

Ingrediente:
1 kg carne tocata amestec vita + porc
1 cartof
3 felii de paine (optional)
ceapa verde 2 legaturi + o ceapa uscata sau 3 cepe uscate
ulei pentru prajit
200 g faina 
sare, piper
usturoi (optional)
1 legatura mare marar
1 legatura mare patrunjel
3 oua

Modalitate de preparare:
  • Se pune intr-un bol mare carnea tocata, cartoful curatat si dat pe razatoarea mica, paine inmuiata in apa si stoarsa bine, sarea, piperul, ouale batute si usturoi dupa preferinta.
  • Se amesteca foarte bine ingredientele apoi se ia cate o lingura din compozitie, se trece prin faina, se formeaza chiftele rotunde apoi se apasa usor pana devin usor plate.
  • Se prajesc in ulei incins pe ambele parti si se scot intr-un castron pe hartie absorbanta.
Sa aveti pofta!
Gasiti reteta si pe iCook.

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena