joi, 12 iunie 2014

Tort de Ciocolata si 2 Ani de Blog!


Da, a mai trecut un an! Cand ma uit in urma pare incredibil! Imi amintesc si acum ca pentru primele postari am stat nopti intregi sa pregatesc retetele, sa aleg pozele... De cand am postat prima reteta pe blog si pana azi am avut parte de experiente minunate, am cunoscut multi oameni frumosi si am invatat sa gatesc cu si mai multa energie si entuziasm!
Multumesc foarte mult tuturor pentru sustinere in primul rand, daca nu v-as fi avut pe voi nu stiu daca as fi continuat. 
Sarbatorim azi cu un tort pentru care multumesc Teo's Kitchen pentru ca este cel mai bun tort de ciocolata pe care l-am mancat si cel mai usor de facut! Nu este deloc gretos si nici nu dai pe spate ca e prea dulce.

Recomandarea mea ar fi sa pregatiti blaturile si crema cu o zi inainte, urmand ca a doua zi sa asamblati tortul si sa il lasati la frigider. Cand sunt scoase din cuptor, blaturile sunt usor uscate insa a doua zi consistenta se modifica si devin putin umede.  

Ingrediente 2 blaturi - forma 24 cm:
330 g zahar
275 g faina
1 pliculet praf de copt
95 g cacao
1 lingurita sare
3 oua mari
275 ml smantana/ iaurt gras
135 g unt topit
275 ml cafea cu lapte
Crema:
440 g ciocolata amaruie (eu am folosit 55%)
220 ml frisca lichida
1 lingurita zahar brun
2 linguri miere
3 linguri unt

Modalitate de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 180 g C, se ung cu unt si se tapeteaza cu faina 2 forme de tort cu fundul detasabil de 24 cm (eu nu am folosit 2 tavi, am copt blaturile pe rand dupa ce am impartit compozitia in 2).
  • Se mixeaza ouale, smantana/ iaurtul, zaharul si untul topit si racit.
  • Se adauga faina, sarea, praful de copt si cacaua cernute si se amesteca bine.
  • La final se amesteca foarte bine si cafeaua cu lapte iar compozitia impartita in mod egal se toarna in tavi.
  • Se coc blaturile aproximativ 30 de minute (la mine s-au crapat putin dar daca vi se intampla si voua nu conteaza deloc, credeti-ma!)
  • Se scot tavile, se lasa blaturile sa se raceasca putin apoi se scot pe un gratar. Dupa ce s-au racit complet se acopera cu folie alimentara sau se pun in suport de tort inchis cu capac pana a doua zi.
  • Pentru crema, se amesteca frisca, zaharul, mierea si untul intr-o craticioara. Se pun pe foc si se amesteca pana ce untul este topit complet. 
  • Se adauga ciocolata tocata si se amesteca bine pana se obtine o crema fina, lucioasa. Se lasa la racit. 
  • A doua zi se asambleaza tortul: se pune primul blat pe o farfurie, apoi un strat de crema, cel de-al doilea blat apoi se acopera tortul cu crema ramasa.
  • Se orneaza (sau nu!) in functie de preferinta (de exemplu cu flori de zahar, coacaze, capsuni)
  • Se lasa la frigider pentru cateva ore.
Un weekend de vis va doresc!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena