sâmbătă, 5 iulie 2014

Experienta Multicooker - Aripioare de Pui cu Chutney de Mango


Saptamana aceasta am raspuns provocarii lansate de Philips impreuna cu Gustos.roMeniul saptamanii - si am testat aparatul Philips Multicooker. Philips Multicooker este un aparat compact si multifunctional, care poate deveni un ajutor nepretuit in bucatarie. Cele 12 programe de gatit automate, impreuna cu 22 de setari ale temperaturii, ofera o larga varietate de optiuni pentru a prepara alimentele, fie ca vrei sa fierbi, sa prajesti, sa coci sau sa gatesti la aburi. 


  • Cu Philips Multicooker, gama de retete este nelimitată. In plus, il poti folosi si pentru incalzirea mancarii. Iar in timp ce Philips Multicooker gateste, tu poti face alte lucruri, deoarece il programezi si nu este necesar sa il supraveghezi.
  • Aparatul este dotat cu un sistem suplimentar de control al temperaturii si timpului de gatire. Poti să ajustezi temperatura de la 40ºC la 180ºC si timpul de gatire intre 5 minute si 12 ore. Poti chiar să adaugi ingrediente in timpul gatirii
  • Timpul si temperatura sunt pre-setate pentru fiecare din cele 12 programe. Cand mancarea este gata, Multicooker emite un semnal sonor care te anunta.
  • Cu Philips Multicooker poti gati 6-8 portii de mancare.
  • Datorita setarilor automate a temperaturii si a incalzirii 3D uniforme, mancarea nu se arde. Philips Multicooker alege automat temperatura optima si timpul de gatire, pentru ca mancarea să fie delicioasa de fiecare data.
  • Philips Multicooker este un aparat special care economiseste spatiu in bucatarie, deoarece functionează ca multe alte aparate la un loc: oala cu presiune, aparat pentru iaurt, oala, tigaie, cuptor, cuptor cu microunde, etc. Daca nu dispui de mult spatiu, Philips Multicooker este cel mai bun aparat de bucatarie pentru tine.
  • Philips Multicooker este de asemenea foarte usor si poate fi mutat cu usurinta dintr-un loc in altul, fiind prevazut cu un maner.
  • In timp ce mancarea se gateste, aparatul este foarte silentios.
  • Cu Philips Multicooker HD3037 poti găti usor si rapid o varietate larga de retete, pe placul celor dragi: aperitive apetisante, ciorbe si supe, mancaruri scazute, friptura, legume, iaurt, dulceata sau deserturi savuroase - cu doar o apasare de buton!
Aparatul este prevazut cu:
  • oala cu capacitate de 5 l, gradata, pentru 6-8 portii (pentru prajituri, cantitatea optima este cea pentru tava cu diametrul de 20-24 cm), care se spala extrem de usor
  • 2 manusi din silicon pentru scoaterea vasului din aparat
  • vas mic gratat pentru masurare
  • vas pentru gatit la aburi
  • 2 linguri pentru amestecat mancarea lichida si solida

In plus, impreuna cu toate dispozitivele asociate, Philips Multicooker vine si cu o carte de retete delicioase, retete disponibile si in limba romana.


Nu as vrea sa credeti ca imi doresc sa induc ideea conform careia fara acest aparat multifunctional gatitul ar trebui sa fie o continua provocare sau odata descoperit nu se mai poate trai fara el, dar, tinand cont de faptul ca suntem cu totii din ce in ce mai ocupati, fie ca avem un job stresant care ne ocupa cea mai mare parte a timpului, fie ca mai avem si de invatat, fie ca avem in grija copii, parinti sau bunici si multe alte lucruri de facut iar timpul este foarte limitat pentru fiecare, acest aparat este un ajutor de nadejde in bucatarie.

In cadrul Meniului saptamanii, am testat aparatul pregatind 2 retete: un fel principal si un desert. In randurile urmatoare, veti gasi reteta de:

Aripioare de Pui cu Chutney de Mango

Ingrediente 3-4 portii:
1 kg aripioare de pui, taiate in 1/2 
1 cutie bere neagra 
1 borcan Chutney de mango (sau sos dulce-acrisor)
3 linguri sos Chilli 
3 linguri sos de soia
1 capatana usturoi
3 linguri ulei
piper



Modalitate de preparare:

  • Se pun intr-un castron ingredientele, astfel: Chutney-ul de mango, sosurile, berea, usturoiul pisat, uleiul, piperul si se amesteca. La final se pun si aripioarele, se amesteca apoi se acopera vasul si se da la frigider pentru minim 4 ore sau chiar peste noapte.
  • Dupa ce aripioarele s-au marinat, se pune tot amestecul in vasul aparatului Multicooker,  se seteaza optiunea FRY, timp de preparare 30 de minute apoi butonul START.


  • Cand aparatul va emite sunete de avertizare, aripioarele sunt gata.


  • Se scot pe un platou si se servesc cu sau fara sos. Sunt foarte fragede si extrem de gustoase.



Ne vedem maine cu reteta de desert. Seara frumoasa!

3 comentarii:

Timea spunea...

Imi place ce ai facut tu aici!

Unknown spunea...

Multumesc frumos, Timea, si eu ti-am admirat retetele insa nu am apucat sa-ti si spun :)

Cristina spunea...

Hmm, bun tare! Trebuie probat neaparat!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena