duminică, 28 septembrie 2014

Tarta cu Ananas si Jeleu de Capsuni


Tarta aceasta asteapta cam de 1 an sa fie facuta insa mi s-a parut pana acum suficient de greu de realizat incat sa nu ma incumet. Si cand spun "greu" ma refer la partea cu jeleul pentru ca pana acum nu am incercat. Dar va dati seama ca "greu" nu are nicio treaba aici. Iar cu jeleul se lucreaza foarte usor. 
Parerea mea este ca merita sa o incercati pentru ca daca sunteti fani tarte, sigur o sa va placa!


Ingrediente tava 28 cm:
Aluat
200 g faina
100 g unt 
1 ou
30 g zahar pudra
coaja rasa de la 1 lamaie
Umplutura & decor
1 galbenus de ou
1 baton vanilie 
2 oua
50 g zahar
125 g frisca
1 conserva ananas felii + sucul
1/2 plic jeleu de capsuni
1 plic jeleu transparent
250 ml suc de ananas
30 g migdale/ nuci macinate
4 linguri zahar

Modalitate de preparare:
  • Pentru aluat eu folosesc intotdeauna robotul de bucatarie dar se poate framanta foarte usor si cu mana: se amesteca faina si zaharul cu untul taiat cubulete pana ce compozitia devine sfaramicioasa apoi se adauga oul si coaja de lamaie. Aluatul va fi foarte elastic si usor de intins.
  • Se incalzeste cuptorul la 200 g C.
  • Se intinde aluatul cu sucitorul pe hartie de copt apoi se aseaza in tava de tarta, fara a o unge in prealabil, presandu-l bine de marginile tavii. Aluatul se va desprinde singur dupa coacere.
  • Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la frigider pentru 15-30 minute.
  • Pentru umplutura, se mixeaza ouale cu zahar si miezul de vanilie apoi se incorporeaza frisca batuta.
  • Se unge aluatul de tarta cu galbenus de ou si se da tava la cuptor pentru 10 minute.
  • Se scoate tava, se aseaza umplutura si se da din nou la cuptor pentru 25 de minute.
  • Se scoate si se lasa la racit.
  • Se aseaza feliile de ananas scurse peste prajitura.
  • Se pregateste jeleul de capsuni, astfel: se amesteca praful din 1/2 de plic cu sucul din conserva de ananas si 2 linguri de zahar apoi se incalzeste timp de 1 minut.
  • Cu o lingurita se toarna cate un strop de jeleu in mijocul si pe marginile feliilor de ananas. 
  • Se pregateste si jeleul transparent ca si cel de capsuni, folosind 1 plic si 250 ml suc de ananas si se toarna peste toata tarta.
  • La final, se presara nuci/ migdale macinate pe marginea tartei.


O saptamana usoara!

1 comentarii:

Cristina spunea...

Sigur o sa o incerc! Baietii mei adora ananasul, iar tarta ta este irezistibila!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena