duminică, 26 octombrie 2014

Pandispan cu Nuca


Bine v-am regasit! Aproape ca a venit iarna si vremea de afara nu numai ca te face sa stai cuminte in casa dar pe unii ii indeamna sa aprinda si cuptorul. Aseara, cand ningea afara ca in povesti, am simtit asa o dorinta sa sparg niste oua intr-un castron, sa fac ceva pufos si aromat... Mie imi plac foate mult checurile si prefer sa gust o felie pufoasa de prajitura decat una insiropata si cremoasa. Checul merge bine si cu o cana de ceai sau de lapte dar merge la fel de bine si la cafeaua de dimineata. 
Sper ca reteta de azi sa fie si pe placul vostru pentru ca adevarul este ca nimic nu se face mai usor decat un pandispan cu nuci! Iar daca puneti aluatul intr-o forma de guguluf, veti avea nu numai o prajitura rapida si gustoasa, dar si una aratoasa!


Pentru masurarea ingredientelor am folosit o cana mare de ceai de 250 ml.

Ingrediente:
1 cana unt la temperatura camerei
2 cani zahar
4 oua
3 cani faina
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita esenta de lamaie
3/4 lingurita sare
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 cana lapte batut
1 cana nuci tocate

Modalitate de preparare:
  • Intr-un castron se mixeaza untul si zaharul pana ce se obtine o crema usoara.
  • Se inglobeaza pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare.
  • Se adauga esentele.
  • Separat, se amesteca faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul. Se lasa deoparte 1/4 cana din acest amestec.
  • Se adauga faina la compozitia cu unt, alternand cu laptele batut pana se omogenizeaza bine.
  • Se combina nucile cu faina pastrata si se adauga in compozitie.
  • Se pune compozitia in forma unsa cu unt si tapetata cu gris.
  • Se coace prajitura la 160 gr C in cuptorul preincalzit timp de 1 ora si 30 de minute (se verifica cu scobitoarea daca aluatul este copt).
  • Se lasa 10 minute in tava dupa ce a fost scoasa din cuptor apoi se scoate si se lasa la racit.
  • La final se pudreaza cu zahar.



Veti obtine la final o prajitura cu o textura pufoasa, aromata cu vanilie si lamaie, un desert simplu dar de mare efect!


O saptamana excelenta sa aveti!

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena