Weekendul acesta va invit sa savuram impreuna o tarta cu legume. Se face foarte usor si este tare gustoasa!
Zilele trecute am primit de la Bonduelle noul porumb boabe, super dulce si crocant.
Din informatiile primite am aflat ca noul
soi de porumb GOLD Bonduelle ambalat in vid nu contine adaos de zahar si organisme modificate genetic. De
o culoare galben intens, aurie, este cules la momentul potrivit pentru o textura
crocanta si un gust super dulce natural (continutul de zahar este obtinut in mod natural), este bogat
in fibre si este o sursa de vitamina B9. Se
poate consuma imediat, direct din conserva si este
delicios in salate, dar si mancaruri calde: garnituri, topping de pizza si
chiar in placinte si tarte ;)
Cu noul porumb Bonduelle v-am pregatit 2 retete: Fettuccini la tigaie - accesand link-ul din titlu veti gasi si reteta - si in randurile urmatoare Tarta cu legume.
Ingrediente tava 23 cm:
Aluat
200 g faina alba
100 g unt rece
1 ou
Umplutura
500 g legume (exemplu: dovleac, morcovi, ardei gras, ceapa, praz, muguri de fasole si bambus, porumb)
2 oua
1 lingura unt
felii de sunca
sare, piper, nucsoara
Modalitate de preparare:
- Pentru aluat eu folosesc intotdeauna robotul de bucatarie dar se poate framanta foarte usor si cu mana: se amesteca faina cu untul taiat cubulete pana ce compozitia devine sfaramicioasa apoi se adauga oul. Aluatul va fi foarte elastic si usor de intins.
- Se intinde aluatul cu sucitorul pe hartie de copt apoi se aseaza in tava de tarta, fara a o unge in prealabil, presandu-l bine de marginile tavii. Aluatul se va desprinde singur dupa coacere.
- Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la frigider pentru 15-30 minute.
- Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.
- Dupa ce a stat la frigider, tava se introduce in cuptor pentru 15 minute.
- Intre timp se calesc legumele tocate marunt in unt si se lasa la racit.
- Dupa ce s-au racit, se adauga ouale batute si feliile de sunca, sare, piper si nucsoara.
- Se aseaza legumele in tava de tarta si se da tava la cuptor pentru 20 de minute.
- Se serveste calduta.
Pofta buna si weekend placut!
1 comentarii:
HMM, EU ZIC SA O PROBAM IMPREUNA!
Trimiteți un comentariu