sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Chec cu Mere & Scortisoara


Checul de azi este poate una dintre cele mai bune prajituri pe care le-am incercat. In primul rand pentru ca este foarte aromat, apoi pentru ca are o textura perfecta, usor umeda. Nu in ultimul rand, as vrea sa adaug ca se face foarte repede si usor. Si cum nu ma dau in vant dupa prajiturile cu creme, checul acesta raspunde perfect nevoilor mele de dulce.  
Va recomand cu drag sa-l incercati, cu siguranta ca nu o sa va para rau. 

Ingrediente:
2 mere, curatate de coaja, taiate pe jumatate apoi felii
200 g zahar + 3 linguri 
1 lingurita scortisoara macinata
150 g unt, topit si racit
4 oua
250 g faina
esenta de vanilie 
un praf sare

Modalitate de preparare:

  • Se pun merele intr-un castron si se amesteca cu cele 3 linguri de zahar si scortisoara. Se acopera si se lasa timp de o ora.
  • Se mixeaza untul cu zaharul apoi se adauga pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.
  • Se amesteca faina cu sarea si se adauga treptat compozitiei de mai sus, pana se omogenizeaza.
  • Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de chec, se pune cu lingura un strat de compozitie apoi se introduc in aluat feliile de mere pe verticala, inca un strat de compozitie si inca unul de mere. 
  • Se coace aproximativ 1 ora in cuptorul preincalzit la 150 g C.


M-as bucura foarte tare ca in cazul in care ati incercat retetele mele sa imi scrieti la sectiunea comentarii daca v-au placut.
Si inca un lucru: sa nu va fie teama sa gatiti! Sa auzim de bine!

3 comentarii:

Timea spunea...

Parca ii simt aroma minunata de scortisoara!

Anca B. spunea...

:) ti-as trimite macar o feliuta!

carmen spunea...

hello, pare ceva delicious si foarte potrivit pentru perioada asta

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena