vineri, 16 ianuarie 2015

Cuscus cu Rucola


Cuscusul este unul dintre cele mai sanatoase produse pe baza de cereale. Sub forma de granule sferice din faina de grau dur, acesta contine multe vitamine (de exemplu, niacina - vitamina B3 din cuscus ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau si zahar din sange), minerale si fibre.
Vestea calitatilor sale nutritive a facut inconjurul lumii si de aceea se regaseste pretutindeni in dieta persoanelor care sufera de boli digestive, cardiovasculare, hepato-renale ori guta. Cuscusul este recomandat insa tuturor celor care doresc sa manance sanatos si nu au intoleranta la gluten.

Cuscusul este perfect servit ca si garnitura pentru friptura sau il puteti adauga in salate. Acesta va oferi un gust placut mancarurilor, dar in primul rand un plus de sanatate (sursa: www.ecuisine.ro). 
Noi l-am servit de Revelion ca si garnitura alaturi de rata umpluta insa eu il pregatesc des acompaniat doar de o salata. As putea spune ca prefer o portie de cuscus in detrimentul uneia de orez (excluzand Orezul Basmati cu Cocos despre care am mai povestit).
In plus, acesta nu necesita fierbere si are nevoie de doar 10 minute pentru preparare. 500 g costa aproximativ 8 lei.

Ingrediente 4-6 portii:
800 ml supa de legume (se poate folosi si apa in loc de supa)
3 linguri ulei de masline
500 g cuscus
coaja si zeama de la 1 lamaie
4 fire ceapa verde, tocate fin
100 g frunze de rucola
sare si piper, dupa gust

Modalitate de preparare:
  • Se pune cuscusul intr-un bol mare, se toarna peste el supa/ apa fierbinte si se acopera cu un capac.
  • Se lasa aproximativ 10 minute, timp in care cuscus-ul absoarbe toata apa, apoi se amesteca cu o furculita pana ce se desfac cocoloasele.
  • Se presara coaja si zeama de lamaie, uleiul, ceapa verde tocata, sare si piper dupa gust si se amesteca bine.
  • La final se adauga rucola si se amesteca usor.
Pe Bonduelle.ro v-am pregatit o noua reteta. Click pe titlul retetei si veti gasi Sufleul de Spanac, o reteta foarte usoara si extrem de gustoasa!

Pe curand!

1 comentarii:

Cristina spunea...

Imi place reteta ta!!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena