duminică, 25 ianuarie 2015

Mei cu Lapte de Migdale si Stafide


Daca va place clasicul orez cu lapte, puteti incerca o varianta noua, cel putin la fel de delicioasa dar cu mei.

Meiul este considerat drept cereala cu cele mai multe substante nutritive din lume, un aliment complet, bogat in proteine si cu un continut scazut de amidon. Contine silicon, substanta vitala pentru sanatatea parului, dintilor, pielii si unghiilor.
Meiul este o cereala integrala, ofera proteine cu putine calorii, are un efect alcalin asupra organismului si are un continut bogat de vitamina B3.
De asemenea, dieta cu mei este potrivita pentru cei care sufera de boala celiaca, pentru ca nu contine gluten. 
Meiul nu este procesat foarte mult si de aceea isi pastreaza substantele nutritive esentiale. Potrivit specialistilor, acest aliment stravechi, supranumit „regele cerealelor", ar trebui inclus din nou în dieta omului modern (sursa: www.adevarul.ro).
Ca si gust, mi s-a parut ca aduce usor cu cel de alune. Mie mi-a placut, sper sa va placa si voua, mai ales ca este un aliment foarte sanatos. 200 g de mei costa in jur de 3-4 lei.

Ingrediente:
80 g mei
200 ml apa
30 stafide 
un varf de cutit de sare
scortisoara si vanilie dupa gust

Modalitate de preparare:
  • Se pun la fiert la foc mediu toate ingredientele iar cand amestecul incepe sa fiarba se pune capacul si se lasa la fiert aproximativ 25 de minute sau pana ce lichidul scade si meiul este fiert.
Seara frumoasa!

1 comentarii:

Paula Gafitescu spunea...

Eee, asta da un desert sanatos! Promit ca o sa-l incerc si eu si am sa-ti dau de stire impresii, mai ales de la nazdravanii mei :)
Te pup!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena