joi, 5 februarie 2015

Retetele Copilariei - Cornulete Fragede cu Untura


In primul rand vreau sa-mi cer scuze pentru ca singura poza pe care o am este cea facuta cu telefonul...mai mult in joaca. Atat lipsa pozelor cat si absenta mea se datoreaza unei operatii la un molar, operatie in urma careia tot apar complicatii :(. Pozele insa conteaza mai putin, importanta este reteta cu care sincer va spun ca nu dau gres niciodata. 
In cazul in care va este dor de cornulete fragede puteti gasi untura in Piata Obor, magazinele de sus.
Alte retete de cornulete mai gasiti aici: Cornulete cu Rahat si Cornulete Fragede cu Migdale.


Ingrediente:
250 g untura
30 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
100 g smantana 
1 ou 
500 g faina 
5 g praf de copt 
300 g rahat/ gem/ marmelada
zahar pudra pentru pudrat

Modalitate de preparare:
  • Pentru aluat am folosit robotul de bucatarie in care am amestecat faina, praful de copt, zaharul pudra, zaharul vanilat, smantana si untura. 
  • Dupa ce ingredientele de mai sus se omogenizeaza se adauga si oul.
  • Se da aluatul la rece pentru minim 30 de minute.
  • Se incalzeste cuptorul la 200 gr C.
  • Se scoate aluatul din frigider si se formeaza 4 bile mari care apoi se intind cu sucitorul pe hartie de copt pentru a nu se lipi. 
  • Se taie in forma de triunghiuri (cu cat triunghiurile sunt mai subtiri, cu atat cornuletele vor fi mai mici) iar pe fiecare se pune o bucatica de rahat sau cam o jumatate lingurita de gem/ marmelada si se ruleaza.
  • Se pun cornuletele formate in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se da tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, pana ce cornuletele se rumenesc (vor iesi aproximativ 2 tavi de cornulete).
  • Se pudreaza sau se tavalesc prin zahar pudra cat sunt caldute si se pot servi.
O zi frumoasa!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena