Reteta de azi este o combinatie intre vechea reteta de Börek si reteta Laurei Adamache. Este o placinta extrem de gustoasa ce poate fi servita ca si aperitiv sau fel principal.
Pentru aceasta reteta am folosit foi de placinta cumparate de la o macelarie turceasca din zona Ritmului, numite yufka (sunt 5 foi mari, rotunde si putin mai groase ca textura decat foile noastre).
3 foi yufka
500 g branza rasa (am folosit amestec de vaca & oaie)
2 oua
4 linguri iaurt grecesc
250 ml lapte
100 g unt topit si racit
1 legatura patrunjel tocat
piper proaspat rasnit
Pentru uns placinta:
1 ou de prepelita
2 linguri iaurt
2 linguri lapte
seminte de susan negru
Modalitate de preparare:
- Se tapeteaza tava cu unt si se incalzeste cuptorul la 180 g C.
- Se rup 2 foi de placinta in bucati.
- Se aseaza ultima foaie de placinta in tava, lasand marginile foii afara.
- Se bat ouale, se adauga untul, laptele, iaurtul, branza, patrunjelul si piperul, amestecand usor.
- Se adauga 3-4 linguri din umplutura in tava apoi cateva foi de placinta rupte si se repeta procedeul pana se termina si umplutura, si foile.
- Se bate oul de prepelita cu o furculita si se amesteca cu cele 2 linguri de lapte si iaurt.
- Se aduna spre centru marginile primei foi pentru a inchide placinta apoi se unge cu amestecul anterior si se presara semintele de susan.
- Se da tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
- Dupa ce s-a racit, se taie si se poate servi.
O zi frumoasa sa aveti!
3 comentarii:
Suuuper reteta! De altfel, ca toate reletele tale. Locuiesc si eu, pe langa Ritmului... Merg acum, sa iau ingredientele necesare si ma apuc sa fac aceasta placinta.
Multumesc frumos, Luminita! Abia astept sa-mi spui daca ti-a placut! O zi frumoasa!
Trebuie sa incerc si eu cu aceste foi!
Trimiteți un comentariu