miercuri, 3 iunie 2015

Alergam pentru a construi impreuna viitorul copiilor!


Azi nu este despre retete. Azi este despre copii, cei mai putin norocosi. 

“Ma numesc Andreea.
Sunt fiica unei familii cu 10 copii, buni la invatatura, ingrijiti si curati. Scoala este foarte importanta pentru noi, este o mare bucurie. Saracia ne-a inconjurat, necazurile nu se mai termina si ne doare cumplit suferinta parintilor. Frica mea este ca nu vom putea sa mergem toti la scoala. Promit ca vom invata, vom lupta”.

Cand un copil ca Andreea, in loc de compuneri despre vacanta de iarna sau despre bunici, trimite scrisori inlacrimate despre griji si tristeti si despre disperarea mamei sale, intelegi ca in multe colturi de tara sunt copii pentru care viata este o lupta. Aceasta este doar povestea unui copil de 14 ani care astazi se lupta din greu pentru a-si ajuta parintii si fratii sa depaseasca o drama care le-a provocat o imensa durere si le-a marcat viața.

In ciuda traiului impovarat de lipsuri, copiii strabat zilnic 10 kilometri ca sa invete si au rezultate bune la concursuri scolare. Andreea este cea care ii indruma sa fie rabdatori, harnici si cu dragoste de carte, daruindu-le iubire, sprijin si incurajare. Si-a sacrificat copilaria si visele proprii pentru ca vrea o viața mai buna pentru fratii sai. Singura lor speranta este data de bucuria de a merge la scoala. Este sansa lor de a scapa din cercul vicios al saraciei!

Cu suma de 500 lei, Andreea si fratii ei pot avea pentru un semestru: 
  • o masa calda;
  • imbracaminte si incaltaminte;
  • rechizite, carti si caiete necesare pentru scoala;
  • plata transportului pentru copii de la scoala.
Anul trecut am cunoscut o parte a beneficiarilor Fondului Special Pentru Copii (copii si tineri cu varste cuprinse intre 6 si 19 de ani, inscrisi intr-o forma de invatamant preuniversitar de stat, aflati in situatii de risc: familii aflate in situatii financiare dificile (venitul pe membru de familie sub 500 RON), in situatii sociale precare (copii proveniti din centre de plasament, copii orfani, copii lasati in ingrijirea rudelor, copii cu parinti bolnavi sau din familii care au in ingrijire persoane cu handicap sever, copii din familii monoparentale, copii neglijati, etc.), cu stare de sanatate in risc de a se deteriora.

Din acel moment am facut o alegere: sa ma dedic acestui proiect si sa ofer oportunitatea de a se implica alaturi de mine acelor oameni care doresc sa le auda povestea si vor sa dea o mana de ajutor. Pana in prezent, sutinuta de colegi si prieteni, am colectat imbracaminte, incaltaminte si jucarii pentru aproximativ 100 de copii beneficiari ai acestui fond; am facut prajituri si le-am vandut in beneficiul lor, am petrecut timp alaturi de ei ajutandu-i sa-si dezvolte creativitatea.

Prin “Crosul companiilor 2015”, in calitate de Ambasador al Voluntariatului Intern Piraeus Bank Romania, sustin in continuare Fondul Special pentru Copii si va invit sa-mi fiti alaturi pentru a ajuta copiii sa-si construiasca viitorul!

Impartasiti mesajul cu cei care credeti ca vor sa afle povestea lor, intrati pe acest link http://fpmr.galantom.ro/ancabunea1 si donati orice suma (5 - 10 lei, conteaza fiecare contributie care sa demonstreze ca putem fi uniti) pentru a putea ajuta acesti copii sa-si urmeze visul (plata securizata cu cardul bancar). Am incredere ca si de aceasta data vom reusi impreuna! 

In numele Andreei si al tuturor copiilor beneficiari, VA MULTUMIM pentru generozitate!

Cu drag,
Anca

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena