Un blogger culinar gateste mult. Din toata experienta acumulata in bucatarie de-alungul anilor, cea mai mare nemultumire a mea a fost legata de materia prima cu care imbrac torturile, respectiv pasta de zahar.
Pana in momentul de fata nu am reusit sa gasesc o modalitate optima de a o pastra.
Pana in momentul de fata nu am reusit sa gasesc o modalitate optima de a o pastra.
Invariabil, dupa pregatirea unui tort si acoperirea/decorarea lui cu pasta de zahar raman resturi care ulterior pot fi folosite.
In timp, am incercat diverse variante: am pus restul de pasta de zahar in folie de aluminiu, apoi in folie alimentara dupa care intr-o punga care se sigileaza. Am incercat sa o pastrez intr-o cutie cu capac.
Niciuna dintre variante nu s-a dovedit a fi optima. Pasta de zahar s-a intarit iar in urma framantarii chiar s-a rupt deoarece existau portiuni extrem de uscate.
De fiecare data trebuia sa o arunc iar pentru tortul urmator eram nevoita sa comand din nou.
In timp, am incercat diverse variante: am pus restul de pasta de zahar in folie de aluminiu, apoi in folie alimentara dupa care intr-o punga care se sigileaza. Am incercat sa o pastrez intr-o cutie cu capac.
Niciuna dintre variante nu s-a dovedit a fi optima. Pasta de zahar s-a intarit iar in urma framantarii chiar s-a rupt deoarece existau portiuni extrem de uscate.
De fiecare data trebuia sa o arunc iar pentru tortul urmator eram nevoita sa comand din nou.
Problema este ca pentru un tort, comandam 1 kg de pasta de zahar cu care il imbracam dar si alte kg din fiecare culoare pentru decor. In mod evident, resturile ajungeau din nou la cosul de gunoi.
Solutia salvatoare a venit odata cu aparatul FoodSaver cu ajutorul caruia acum ambalez in vid resturile de pasta de zahar, procedeu care prelungeste valabilitatea si ma scuteste de cheltuieli majore.
In felul acesta ma asigur ca pentru fiecare tort am diferite variante de culori pentru ornare iar pasta de zahar se framanta extrem de bine.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu