miercuri, 20 aprilie 2016

Oitele Evei - Fursecuri


Ne pregatim pentru Paste, azi avem fursecuri oite care sunt foarte gustoase dar necesita putina rabdare. Daca aveti copii mai marisori le puteti face impreuna ;)

Ingrediente:
300 g faina
120 g unt gras, la temperatura camerei
100 g zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie
1 ou
1 lingurita miere/ sirop agave
2 lingurite cacao/ pudra de roscove
1 lingurita lapte

Modalitate de preparare:
  • Se mixeaza untul cu zaharul pudra apoi se adauga oul, mierea si vanilia.
  • Dupa omogenizarea ingredientelor de mai sus se incorporeaza si faina.
  • Am folosit jumatate din cantitate faina pentru prajituri si jumatate faina pentru cozonac (asa s-a nimerit). Nu am adaugat praf de copt sau bicarbonat, aluatul s-a copt foarte bine fara.
  • Se cantareste aluatul si se imparte in doua parti, aproximativ 480 g si 75 g am impartit eu.
  • Aluatul de 75 g se amesteca cu cacao si lapte apoi ambele bucati se pun individual in folie alimentara si se lasa in frigider pentru aproxmativ 30 de minute.
  • Se scoate aluatul si se modeleaza bilute pentru corpul oitelor (aproximativ 17-18 pentru fiecare, 1g/ biluta) din cel alb iar din cel cu cacao se modeleaza capul, picioarele si coada. Va puteti ajuta de o scobitoare pentru modelul de mai jos.


  • Eu am facut 6 oite mici (dar grase!) iar dupa ce mi-am pierdut rabdarea, din restul aluatului am facut o oaie mai mare (imaginea de jos). 
  • Oitele se formeaza direct in tava, pe hartia de copt apoi se da tava in cuptorul preincalzit la 180 g C pentru aproximativ 13-15 minute, pana capata culoarea dorita.



  • Se lasa sa se raceasca complet in tava apoi se pot dezlipi cu usurinta de pe hartia de copt.
  • La final puteti pudra fursecurile cu putin zahar pudra.


A fost un exercitiu de terapie pentru care ii multumesc foarte mult Cristinei (www.divainbucatarie.ro), o idee foarte draguta pentru sarbatoarea de Paste.

2 comentarii:

Cristina spunea...

Superbe!!! Ai avut chiar mai multa rabdare decat am avut eu. :)

Anca B. spunea...

Multumesc, Cris! Adevarul este ca am avut multi nervi de consumat. Eva insa a apreciat foarte mult oile, o noua provocare pentru mine, de Paste va trebui sa fac din nou... Te pupam si iti multumim frumos ;)

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena