vineri, 15 aprilie 2016

Chec cu Portocale


Checul este de departe prajitura mea preferata! Daca este si cu portocale, promit ca il mananc singura! Checul se face foarte usor iar daca aveti o forma de guguluf va fi de mare efect. Iar daca nu aveti, sincer, gustul va fi acelasi, trebuie sa-l incercati!

Ingrediente:
250 g faina
50 g amidon
3 oua
1 lingura cacao
180 g zahar
130 g ulei
180 g suc de portocale proaspat stors
coaja rasa de la 3 portocale
1 pliculet praf de copt
1 varf de cutit bicarbonat
1 varf cutit sare

Modalitate de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 180 g C.
  • Se unge cu unt forma.
  • Intr-un bol se mixeaza ouale si zaharul. 
  • Se adauga uleiul, coaja si sucul de portocale si se amesteca incet cu o lingura.
  • Separat, se amesteca faina, amidonul, praful de copt, sarea si bicarbonatul.
  • Se adauga in compozitia de mai sus, amestecand pana la omogenizarea ingredientelor.
  • Se pune jumatate din aluat in forma.
  • In cealalta jumatate de aluat ramasa se incorporeaza lingura de cacao.
  • Se adauga aluatul peste cel din tava si cu ajutorul lamei de cutit/ bat de frigaruie se amesteca usor pentru a crea efectul marmorat.
  • Se introduce tava in cuptor si se coace checul 30-35 de minute.
  • Se scoate din tava dupa 10 minute.

Multumesc foarte mult Laurei Adamache pentru reteta!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena