joi, 21 iunie 2012

Cupe de Bezea cu Creme de Ciocolata si Matcha

Imi doresc de ceva vreme sa prepar un desert cu matcha. Matcha este de fapt pudra de ceai verde originara din Japonia si foarte renumita, bogata in nutrienti si antioxidanti. Contine cafeina, care stimuleaza corpul si aminoacizi care relaxeaza mintea. Culoarea ei verde vibranta, gustul si aroma ei inconfundabila sunt perfecte pentru deserturi, aluaturi si bauturi.
Puteti gasi pudra de matcha pe site-ul Pastai de Vanilie.

Ingrediente pentru 6 bezele:
2 albusuri de ou
¼ lingurita sare de lamaie
¼ lingurita esenta de vanilie
un varf de cutit de sare
120 gr zahar
Crema de Ciocolata:
250 gr mascarpone
6 linguri zahar pudra
50 gr ciocolata
Crema de Matcha:
250 gr mascarpone
6 linguri zahar pudra
1 lingurita pudra de matcha 
Topping de Capsuni:
300 gr capsuni proaspete/ congelate
zahar pudra
 Albusurile se separa de galbenusuri, se pun intr-un castronel si se lasa 30 de minute
la temperatura camerei. Se adauga sarea de lamaie, vanilia si sarea.
Se bat la viteza medie pana cand spuma face creste moi.
Se adauga treptat zaharul, cate o lingura pana cand spuma devine lucioasa
si face creste tari, iar zaharul s-a dizolvat.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun pe ea, 
cu ajutorul unei linguri, 6 movilite de bezea.
Invartind cu dosul lingurii se formeaza cupe de bezea de 8 cm.
Se coc la 120 gr C timp de 35 de minute. Se opreste cuptorul dar, foarte important, nu se deschide usa; se lasa bezelele sa se usuce in cuptor inca cel putin 1 ora.
Crema de Ciocolata:
Ciocolata se topeste la bain-marie si se lasa la racorit.
Intr-un castron se bat crema de mascarpone impreuna cu zaharul pudra si 
se adauga ciocolata topita.
Se da la frigider.
Crema de Matcha:
Intr-un castron se bat crema de mascarpone impreuna cu zaharul pudra si 
se adauga pudra de matcha.
Se da la frigider.
Topping de capsuni:
Se pun capsunile in blender sau in robotul de bucatarie impreuna cu
 zaharul pudra si se fac piure.
Pentru servire, se umplu cupele de bezea cu cele 2 creme (in cazul in care a mai ramas crema si nu ati gustat-o pe toata!) iar cele cu crema de ciocolata se stropesc cu topping de capsuni.
Pofta buna!

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena