miercuri, 20 iunie 2012

Furnici in Copac

Aceasta este inca una dintre retetele cu care am participat si castigat concursul cu premii chinezesti organizat de Andreea’s Chinesefood blog  careia ii multumesc foarte mult pentru tot. 

Ingrediente:
300 g carne tocata de porc
200 g taitei de orez
5 urechi de lemn
2 fire de ceapa verde
1 bucata de ghimbir
2 catei de usturoi
1/2 lingurita de sare
1/2 lingurita de piper
2 ardei iuti
piper Sichuan
1 lingurita amidon
2 lingurite sos de soia light
1 lingurita de sos de soia dark
1 lingurita vin de orez
1 teaca de ardei iute
2 lingurite ulei de susan
Urechile de lemn uscate se lasa sa se hidrateze intr-un castron cu apa calda.
Peste carnea tocata se adauga sarea, 1 lingurita de sos de soia, otetul de orez,
1 lingurita de ulei de susan si amidonul.
Se amesteca totul si se pune amestecul la frigider pentru 20 de minute.
Se fierb in clocot taiteii pentru 5 minute, se trec prin apa rece si se lasa la scurs.
Se toaca marunt ghimbirul, usturoiul si ceapa separand partea alba de cea verde.
In wok se incinge ½ lingurita de ardei iute impreuna cu cealalta lingurita de ulei de susan.
Apoi se adauga partea alba de la ceapa, ghimbirul, usturoiul si piperul.
Se adauga si carnea tocata. 
Si apoi urechile de lemn si taiteii de orez.
Se pune totul pe farfurie si se orneaza cu ceapa verde.
Pofta buna!!!

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena