sâmbătă, 23 iunie 2012

Tort Mousse au Chocolat

Azi va invit la o feliuta virtuala din primul meu tort! Contine 3 feluri de ciocolata – amaruie, cu lapte si ciocolata alba! Categoria: pentru ciocoholici!
Va spun cu toata sinceritatea ca ingredientul principal al acestei retete este rabdarea.
Ingrediente blat:
300 gr biscuiti cacao simpli
100 gr migdale macinate
6 linguri cereale (am folosit Nestle Fitness)
230 gr unt
Ingrediente mousse ciocolata alba:
125 ml frisca lichida
250 gr ciocolata alba
1 foita gelatina
300 ml frisca lichida batuta
Ingrediente mousse ciocolata cu lapte:
125 ml frisca lichida
160 gr ciocolata cu lapte
1 foita gelatina
110 ml frisca lichida batuta
Ingrediente mousse ciocolata amaruie:
125 ml frisca lichida
200 gr ciocolata amaruie
1 foita gelatina
110 ml frisca lichida batuta

Blatul:
Se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei  tavi cu marginile detasabile 
cu diametrul de 24/ 26cm.
Biscutii si cerealele se macina in robotul de bucatarie apoi se amesteca cu migdalele macinate.
Peste compozitia rezultata se adauga untul topit la cuptorul cu microunde,
 se amesteca bine si se pune amestecul in tava de tort presand cu dosul unei linguri.
Se da la frigider pentru 1 ora.
Mousse de ciocolata alba:
Acesta este primul strat de mousse.
Se pune foita de gelatina la inmuiat intr-un castronel cu apa rece pentru 10 minute.
Ciocolata alba se topeste la bain marie apoi se incorporeaza cei 125 ml de frisca lichida.
Se lasa la racorit.
Inainte de a se raci complet ciocolata amestecata cu frisca se adauga gelatina si
 cei 300 ml de frisca lichida batuta si se incorporeaza.
Se scoate tava de tort din frigider si se adauga mousse-ul. 
Se da din nou la frigider pentru 1 ora pentru ca mousse-ul sa se 
intareasca si sa nu se amestece cu urmatorul strat.
Mousse de ciocolata cu lapte:
Se pune foita de gelatina la inmuiat intr-un castronel cu apa rece pentru 10 minute.
Ciocolata cu lapte se topeste la bain marie apoi se incorporeaza cei 125 ml de frisca lichida.
Se lasa la racorit.
Inainte de a se raci complet ciocolata amestecata cu frisca se adauga gelatina si
 cei 110 ml de frisca lichida batuta si se incorporeaza.
Se scoate tava de tort din frigider si se adauga mousse-ul.
Se da din nou la frigider pentru 1 ora.
Mousse de ciocolata amaruie:
Se pune foita de gelatina la inmuiat intr-un castronel cu apa rece pentru 10 minute.
Ciocolata amaruie se topeste la bain marie apoi se incorporeaza cei 125 ml de frisca lichida.
 Se lasa la racorit.
Inainte de a se raci complet ciocolata amestecata cu frisca se adauga gelatina si
 cei 110 ml de frisca lichida batuta si se incorporeaza.
Se scoate tava de tort din frigider si se adauga si ultimul strat de mousse.
Se da din nou la frigider pentru 1 ora.
Dupa ce s-a racit, se decoreaza dupa preferinta.
Eu am decorat cu bilute si fluturi de ciocolata.
Va doresc un weekend minunat!

4 comentarii:

RalucaS spunea...

Arata delicios!

My Classic Cuisine spunea...

Multumesc :), il incercam cand ai timp!

Andreea spunea...

Imi place tare mult tortuletul tau! Fluturasii sunt de la Sugarspice, nu? Vad ca nu sunt foarte mari si sunt tare draguti! Sper sa apuc sa-mi iau si eu. Pup!

My Classic Cuisine spunea...

Multumesc mult! Da, acolo i-am comandat. Te pup!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena