sâmbătă, 16 iunie 2012

Prajitura cu Visine

...sau prajitura care ne aminteste de copilarie...




Ingrediente:
130 gr unt
260 gr zahar
325 gr faina
4 oua
195ml lapte
1 plic praf de copt
esenta de vanilie
500 gr visine fara samburi proaspete/ congelate
5 linguri zahar (pentru visine)
Se spala visinele, se scot samburii, se pun intr-o sita, se adauga cele
5 linguri de zahar deasupra  si se dau la rece pentru minim 2 ore cele proaspete/
pana la dezghetare cele congelate.
Se freca untul la temperatura camerei cu 2- 3 linguri de zahar,  se inglobeaza
treptat cate un galbenus si cate 3-4 linguri de zahar.
Se adauga esenta de vanilie si un praf de sare, apoi laptele si praful de copt
amestecat cu faina cernute in prealabil.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se inglobeaza in compozitie.
Se rastoarna apoi compozitia obtinuta  intr-o tava unsa cu unt si tapetata
cu faina/ tapetata cu hartie de copt.
Dimensiunea tavii poate fi 32cm x 22cm sau 24cm x 24cm.
Se pune tava in cuptorul preincalzit  la 180 gr C pentru 5 – 10  minute,
apoi se scoate si se adauga rapid visinele.
Acesta pare a fi secretul acestei prajituri – momentul cand se adauga visinele in compozitie
astfel incat acestea sa nu ramana la baza prajiturii.
O cantitate prea mare de visine va duce la un aluat mai putin crescut si copt.
Se da tava din nou la cuptor pentru 35 – 40 minute, sau pana cand
o scobitoare infipta in mijlocul prajiturii iese curata.
Se taie in forma dorita si se pudreaza cu zahar.
Va aminteste de copilarie?!...
Reteta am preluat-o de la Edith’s Kitchen careia ii multumesc dar am modificat cantitatile.

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena