vineri, 15 iunie 2012

Vinete Chinezesti in Sos Picant

Aceasta este una dintre retetele cu care am participat si castigat concursul cu premii chinezesti organizat de Andreea's Chinesefood blog careia ii multumesc foarte mult pentru tot.
Ingrediente:
1 vanata
2 catei de usturoi
100 ml ulei
1 lingurita ulei de susan
2 lingurite sos de soia
1 lingurita otet de vin
1 lingurita vin de orez
3 ardei iuti uscati
1/2 lingurita sare
2 lingurite zahar
1 lingurita amidon
Se amesteca sosul de soia, otetul de vin, vinul de orez, ardeii iuti, sarea si zaharul.
Se decojeste vanata si se taie cubulete.
In wok se incinge uleiul si se adauga cubuletele de vinete la calit.
Se toaca usturoiul marunt si se pune la calit impreuna cu lingurita de ulei de susan.
Dupa cateva secunde se adauga si vinetele scurse.
Se adauga amestecul de sos pregatit anterior si amidonul dizolvat in 3 linguri de apa.
Se mai lasa cateva secunde pana se formeaza un sos consistent.
Si se poate servi ornat cu ceapa verde!

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena