marți, 24 iulie 2012

Börek - Placinta Turceasca cu Branza si Patrunjel

Am facut  Börek cu branza de foarte multe ori (spun cu branza pentru ca se poate face si cu carne) dupa reteta lui Edith (‘s Kitchen) pe care o apreciez foarte mult pentru felul cum gateste. Cand vreti sa faceti o placinta cu branza, va recomand sa incercati aceasta varianta!
Ingrediente:
1 pachet foi de placinta Yufka
500 g branza sarata
1 legatura patrunjel
piper proaspat rasnit
4 oua
400 ml iaurt
100 ml apa
boia dulce
chimen/ susan

Foile de placinta Yufka se gasesc la magazinele cu profil turcesc 
(ex: Cutiul de Aur, zona Ritmului) si sunt 5 bucati foi mari rotunde intr-un pachet (500 gr).
Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.
Branza se da prin razatoarea mare. 
Se toaca marunt patrunjelul si se adauga peste branza rasa. 
Se rasneste piper din belsug, se amesteca si se lasa deoparte.
Se bat ouale, se adauga iaurtul si cei 100 ml de apa si se omogenizeaza bine.
Se unge cu ulei o tava dreptunghiulara (30x 20cm) si se aseaza prima foaie de placinta Yufka, lasand marginile sa iasa din tava. 
Se ia o alta foaie, se rupe in bucati mari si se pune peste foaia intinsa initial.
Se pun cam 3 polonice din amestecul de ou si iaurt peste aluatul rupt in bucati apoi jumatate din cantitatea de branza si se intinde uniform.
Peste stratul de branza se pune o foaie si jumatate rupte in bucati, 3 polonice din amestecul de ou si iaurt, restul de branza si se intinde uniform.
Deasupra se aseaza inca o foaie de aluat rupta in bucati si se strang capetele care ies din tava. Se pune si ultima jumatate de foaie care a mai ramas in forma de dreptunghi.
Deasupra se toarna restul de amestec de ou si iaurt.
Se presara boia si seminte de chimen/ susan.
Se da tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute - 180 gr C.
Sa aveti pofta!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena