sâmbătă, 28 iulie 2012

Fursecuri Boabe de Cafea

Foarte potrivite alaturi de un cappuccino, decoratiuni pentru tort sau pentru a impresiona invitatii…trebuie doar sa va inarmati cu putina rabdare!
Reteta am preluat-o de pe blogul Laurei Sava  (multumesc mult, Laura!) dar am injumatatit cantitatile. 

Ingrediente:
90 gr unt
35 gr ciocolata
50 gr zahar
15 gr cacao
150 gr faina
½  lingurita praf de copt
1 lingurita nes dizolvata intr-o lingurita de lapte fierbinte


Se topeste ciocolata la bain-marie si se lasa sa se racoreasca. 
Se cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt.
Se freaca untul cu zaharul, se adauga ciocolata topita si nesul dizolvat. 
Se adauga amestecul de faina si se omogenizeaza. Rezulta un aluat usor sfaramicios din care se formeaza o bila care se pune intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru minim o ora.
Se formeaza apoi bilute din aluat carora li se da o forma ovala; se turtesc apoi, 
usor  iar in mijlocul lor se imprima cu dosul lamei cutitului o linie.
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor (in prealabil incalzit)
 la 160-170 grade pentru aproximativ 10 minute.
Seamana izbitor cu boabele de cafea si sunt delicioase!
Se pot pastra intr-o cutie metalica inchisa.

3 comentarii:

DiaMar bucataria galbena spunea...

Am crezut ca sunt boabe de cafea adevarate.Sunt grozave.

Te-am descoperit datorita faptului ca mi-ai lasat un comentariu pe blogul meu,si am sa te mai vizitez.
Te pup!

Anca B. spunea...

Multumesc frumos! Te pup!

mikaela spunea...

Sunt tare dragute,si cred ca ar fi si mai dragute daca ar fi trecute prin ciocolata topita.Voi incerca si varianta asta.

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena