vineri, 20 iulie 2012

Stafide Scufundate in Lapte de Migdale

Una dintre retetele Oliviei Steer prezentate in cadrul Atelierului de Gastronomie organizat impreuna cu Plafar in luna iunie. Reteta  o puteti gasi si pe site-ul Oliviei (Alune Scufundate).

Ingrediente:
3 cani apa
1 cana migdale crude/ nuci/ alune
2 linguri miere
2 picaturi esenta de vanilie
scortisoara
stafide/ migdale/ alune

Se pune in blender cana de migdale si 1 cana de apa si se transforma totul intr-o pasta. 
Se dilueaza cu cele 2 cani de apa ramase, se adauga esenta de vanilie 
si se strecoara totul printr-o panza deasa. 
Se indulceste cu miere, se serveste ca atare sau in pahare in care s-au scufundat in functie de preferinte stafide, migdale sau alune si se decoreaza cu scortisoara.
Se pot folosi atat migdale decojite, cat si cu coaja. Cele nedecojite se pot lasa la hidratat peste noapte (in frigider) si se pot decoji foarte usor a doua zi.
Laptele de migdale este o  alegere sanatoasa in primul rand pentru copii si 
reprezinta optiunea ideala pentru persoanele care au intoleranta la lactoza.
Enjoy!

1 comentarii:

Andreea spunea...

Ah, cat imi place poza! Si cred ca si laptele preparat astfel este foarte bun! Pup!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena