sâmbătă, 13 octombrie 2012

Crema de Naut ca in Provence

Reteta care m-a tinut in bucatarie aproape tot weekendul trecut, incercata si reincercata, pe principiul ca inainte sa te apuci de treaba mai bine te documentezi... Emotia concursului condimentat organizat de Teo's Kitchen impreuna cu Afaf.ro nu mi-a dat pace toata saptamana astfel incat acesta a fost prioritatea mea si de aceasta data.

Condimentele confera bucatelor o nota individuala si le subliniaza caracterul. Asa se intampla si cu cele alese pentru aceasta crema.
Acum...cu nautul e greu...mai ales cand pornesti la drum fara sa ai un minim de cunostinte despre. La carte scria ca nautul se fierbe 30 de minute ceea ce este total fals. Sfatul meu: fie folositi naut la conserva, fie il lasati cel putin de seara pana dimineata in apa la hidratat apoi il puteti fierbe in jur de 1 - 2 ore. Sau la oala sub presiune... Nautul meu a fiert  cam 2 ore si ½ la a doua incercare.

Ingrediente:
500 gr naut
3 fire praz
3 linguri ulei de masline
sare, piper
Paleta de Condimente:
1 lingurita rozmarin
1 lingurita maghiran
1 lingurita oregano
1 lingurita cimbrisor
1 lingurita praf de usturoi
1 foaie dafin
Se curata prazul, se taie rondele subtiri si se rumeneste in 3 linguri de ulei de masline.
Se adauga nautul impreuna cu condimentele.
Se sareaza si pipereaza dupa gust si se fierbe pana ce nautul devine foarte moale.
Se pastreaza cateva boabe intregi pentru decor iar cand nautul s-a mai racit se mixeaza pana se obtine o crema.
Se toarna crema in castronele, se orneaza cu boabele intregi si se serveste calda cu paine prajita.
Pofta buna si un weekend frumos!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nautul se fierbe cu condimentele timp de 2 ore (sau cat este necesar)? Sau se adauga dupa ce este aproape fiert?

Unknown spunea...

Eu l-am fiert impreuna cu condimentele. Se poate adauga si cand este aproape fiert sau se poate folosi nautul la conserva si atunci se mai tine pe foc la calit pana se imbina aromele si se caleste bine prazul.

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena