luni, 12 noiembrie 2012

Tarta Bavareza cu Mere si Migdale

Unul dintre preparatele de care imi era foarte teama in bucatarie era aluatul, implicit tartele pe care le admiram mereu in cafenele. Dupa ce am descoperit reteta de baza pentru aluat (la Andie's Veggies!) mi-am facut curaj si mi-am amintit ca nu mai este mult pana vor veni sarbatorile de iarna pe care abia astept sa le petrec cu Buni a mea iar o tarta clasica cu mere, scortisoara si migdale trebuia incercata, este imbatabila! 
Puteti face tarte fie dulci, fie sarate cu ce aveti la indemana prin frigider, rezultatul va fi remarcabil!

Ingrediente tava 28 cm:
Aluat:
200 gr faina cernuta
100 gr unt rece, taiat cubulete
30 gr zahar pudra
1 ou
1 praf sare
Umplutura:
250 gr branza de vaci (Dr. Oetker am folosit pentru ca este putin mai dulceaga, se gaseste in Cora)
2 oua
1 lingurita esenta de vanilie 
2 mere
85 gr zahar
1 lingurita scortisoara
1 varf de cutit nuscsoara
30 gr fulgi de migdale

Pentru aluat am folosit robotul de bucatarie dar se poate framanta foarte usor si cu mana. Aluatul va fi unul elastic si usor de intins.
Se amesteca faina, praful de sare, zaharul pudra impreuna cu untul rece, taiat cubulete pana ce veti obtine o consistenta sfaramicioasa (pentru tartele sarate eliminati zaharul pudra si veti putea folosi acest aluat de baza pentru orice tip de umplutura veti dori!).
Se adauga apoi oul si se amesteca/ framanta pana ce veti obtine aluatul.
Se intinde apoi aluatul pe o bucata de hartie de copt si se pune direct in tava de tarta (fara sa o mai ungeti cu ceva), lipind bine marginile pentru a nu se strange la copt. Se inteapa aluatul cu furculita din loc in loc si se da la frigider 15-30 de minute.
Se mixeaza branza cu ouale si se adauga esenta de vanilie. Se toarna compozitia in tava, peste aluat.
Intr-un castronel se amesteca zaharul, scortisoara si nucsoara.
Merele se feliaza foarte subtire si se dau prin amestecul cu scortisoara apoi se aseaza peste compozitia cu branza.
Deasupra se presara fulgii de migdale.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 175 gr C pentru apoximativ 1 ora.
Este o tarta foarte parfumata iar combinatia intre mere, scortisoara si migdale va va aminti cu siguranta de magia sarbatorilor de iarna care vor veni curand!
O saptamana frumoasa sa aveti!

2 comentarii:

Cristina spunea...

Arata atat de bine...

Anca B. spunea...

Multumesc frumos!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena