duminică, 24 februarie 2013

Din culisele unei experiente minunate si Cosulete de Ciocolata


Daca mi-ar fi spus cineva in urma cu o saptamana ca voi iesi din bucataria mea si voi gati pentru un juriu format si din fetele cu ale caror retete am inceput sa gatesc si pe care le admir enorm...as fi jurat ca e o gluma proasta. Dar lucrul acesta s-a intamplat chiar ieri, la Finala Blog Chef organizata de Danone la care am participat cu suportul tuturor celor ce m-au votat si carora nu voi inceta sa le multumesc pentru aceasta experienta minunata. 
Sunt la prima experienta de genul acesta si nu pot sa va spun decat ca a fost o dupa-amiaza  extrem de emotionanta din toate punctele de vedere, am cunoscut oameni minunati pe care nu credeam ca voi ajunge sa ii cunosc vreodata... Cuvintele descriu cu greu atmosfera creata asa ca voi lasa pozele sa vorbeasca pentru mine. Mai multe poze de la evenimentul de ieri gasiti pe facebook iar detalii despre experienta mea pe blogul Cristinei Bazavan careia ii multumesc.
Asadar, am imbracat tricoul My Classic Cuisine bleumarin (evident) si am pornit in aventura....


Masa de lucru. 















Prima reteta pe care am pregatit-o: Borek - Placinta Turceasca cu Branza si Patrunjel. Am folosit branza de capra si am presarat seminte de susan negru. Am sperat sa nu am parte de surprize cu cuptorul...a fost bine. 
Totul s-a desfasurat contra cronometru, am avut la dispozitie 2h pentru cele 2 retete alese. 


A doua reteta:

Cosulete de Ciocolata

Ingrediente pentru aprox 6 buc:
Cosulete
200 g ciocolata alba
200 g ciocolata neagra
Crema
250 g mascarpone
100 ml frisca
50 g ciocolata alba
2 linguri iaurt 
1 plic zahar vanilat
1 pastaie tonka
fructe de padure proaspete
menta proaspata

Pentru cosulete am folosit forme din plastic achizitionate de la B&B Super Import cu care am riscat foarte mult in timpul concursului pentru ca se scot destul de greu, mai ales cand emotiile sunt uriase si iti tremura mainile si genunchii....
Am topit ciocolata la bain-marie, separat cea alba si cea neagra.
Am lasat deoparte se se racoreasca putin apoi am pus in forme cate o lingura din fiecare culoare, amestecand putin cu varful unui cutit pentru efectul marmorat.
Am dat apoi la congelator formele pentru 10 minute.
Pentru crema, am amestecat mascarpone cu frisca batuta in prealabil, ciocolata alba topita la bain-marie si racorita putin, iaurtul, zaharul vanilat si pastaia tonka rasa.
Am dat la congelator pentru a se intari putin.
La final, am scos cosuletele din forme, le-am umplut cu crema si am ornat cu fructe si menta proaspete.
Am incercat sa creez un contrast intre ciocolata dulce si crema usoara parfumata cu tonka, fructele de padure si menta proaspete.








Si astfel am ajuns in fata juriului, tremurand toata si repetand OMG!!! Laura Adamache, Teo ('s Kitchen), Laura Laurentiu, Loredana Carp, Eugenia Cojocaru si reprezentantii Danone vor gusta din preparatele mele!!! 




Alaturi de minunatul juriu care mi-a acordat premiul al doilea, ceea ce pentru mine a fost mai mult decat puteam spera! Le multumesc enorm pentru aprecieri si cuvintele frumoase si sper ca le voi reintalni si cu alte ocazii. Sunt niste doamne senzationale!!!



Ma bucur foarte mult ca le-am cunoscut si pe concurente, Miha Simiuc, Licuta Marin, Brindusa Scheaua si Georgeta Cipaianu, dar si pe Catalina Zaharescu (careia ii multumesc pentru fotografiile superbe, parte din ele regasindu-se si in aceasa postare) si Elena Toma.


Multumesc Danone, Elenei Ciric si intregului personal de la Centrul de Pregatire in Gastronomie Metro!
Felicitari Miha Simiuc, Blog Chef 2013!
O duminica minunata!

27 comentarii:

Sidy spunea...

Felicitari tie !!! Bravo !
Chiar ca meriti....
Ma bucur pentru tine si sper sa mai participi la asemenea concursuri si sa castigi !
Te tzuc !

Alina Avram spunea...

Bravo! Îți meriți pe deplin premiul, dar dacă ar fi fost după mine ai fi meritat și primul loc. O duminică frumoasă și ție!

Unknown spunea...

Multumesc foarte mult, va pup!

Unknown spunea...

Multumesc mult, Alina! Te pup si povestim curand!

Emily spunea...

Felicitari draga mea! Superbe cosuletele :*

Unknown spunea...

Multumesc foarte, foarte mult <3!

Gabriela Gitoi spunea...

Arata senzational! Bravo!

Elena Toma spunea...

Cred ca n-o sa ma satur privindu-le, desi le-am vazut in realitate, am si gustat putin. Felicitari pentru premiu si ma bucur ca ne-am cunoscut!

Unknown spunea...

Multumesc frumos!

Unknown spunea...

Multumesc din suflet, mai ales ca ati fost langa mine aproape <3!

Fanul Anonim spunea...

Anca draga nu uita,
Noi suntem de partea ta.
Ancuta nu te lasa,
Fiindca PRIMA te vei afla.
Preparatele tale BUNE,
Acum vor fi cunoscute in lume.
Primul concurs castigat,
Curaj mare ti-a dat,

Sa poti lupta cu adevarat.

Cu pofta si "talent"!!!!!

Elena spunea...

Imi place de "Fanul tau Anonim", vreau si eu astfel de fani! :P
Felicitari, Anca!

Unknown spunea...

Multumesc din suflet Elena pentru tot suportul tau! Da, Fanul Anonim a fost alaturi de mine inca de la inceputul proiectului :)!

Unknown spunea...

Multumesc frumos, asa cadou mai rar... :)!

Cristina spunea...

FELICITARI!!!! Am avut un presentiment, nu-i asa? <3

Unknown spunea...

Ai avut, asa este! M-am gandit foarte mult la tine si mi-am dorit atat de mult sa fi fost acolo langa mine! <3

Cristina spunea...

Draga mea, cu sufletul am fost acolo...

Unknown spunea...

Iti multumesc mult!

Unknown spunea...

like&share

Liana10 spunea...

Felicitari pentru premiu! N-am putut sa nu observ minunatele cosulete de cioco ;-)

Unknown spunea...

Multumesc din suflet, Liana!

Unknown spunea...

Anca, felicitari din suflet!!! Ma bucur ca ai trait o asa experienta frumoasa, meriti!! Pupici

Unknown spunea...

Multumesc mult de tot, Paula! Te pup!

Gabriela spunea...

Felicitari, Anca! Cosuletele de ciocolata arata superb!

Unknown spunea...

Multumesc foarte mult, Gabriela!

Rita Oarga spunea...

Am facut un pic de surfing pe blogul tau. Foarte frumos conceput si retete frumos si precis pregatite.
Ma bucur ca ai avut ocazia sa participi la finala concursului Danone si sa cunosti atatea bloggerite minunate.
Felicitari pentru premiu! Il meriti din plin.

Unknown spunea...

Multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase! Si eu ma bucur enorm pentru participarea la concurs, a fost o experienta extraordinara din toate punctele de vedere si am fost o norocoasa!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena