duminică, 14 aprilie 2013

Tarta cu Sparanghel si Ricotta


Este vremea tartelor! Blogurile sunt pline de retete de tarte care mai de care mai frumoase, mai colorate si mai interesante! Nimic intamplator pentru ca luna aceasta Provocarea Dulce Romanie este gazduita de Cat's Kitchen care ne provoaca sa gatim cu leurda, ciuperci si/ sau...tarte rustice dulci!!! Nimic rustic si dulce in tarta mea dar ce sa mai fac acum :(...admir blogosfera!
Trebuie insa sa va marturisesc ca imi plac enorm de mult tartele, fie ele in varianta dulce sau sarata. Se fac incredibil de usor cu aproape orice se gaseste la indemana in frigider. In plus, acest tip de aluat este foarte elastic, se poate pregati cu ajutorul robotului de bucatarie si nu ramane lipit de tava ceea ce pentru mine, bucataras incepator, este cel putin genial! Aveti mai jos reteta. 

Ingrediente tava 23 cm:
Aluat
50 gr faina integrala de secara
150 gr faina alba
100 g unt rece
1 ou
Umplutura
 10 tije sparanghel
100 gr ricotta
3 oua
300 gr smantana
50 ml lapte
frunze busuioc proaspat
1 lingurita boabe de piper 
sare 

Pentru aluat eu am folosit robotul de bucatarie iar aceasta operatiune nu dureaza mai mult de 1 minut.
Aceeasi cantitate de ingrediente eu am folosit-o si pentru tava de 28 cm (Tarta Bavareza cu Mere si Migdale) insa tava mea de  23 cm este mai inalta si cantitatea s-a potrivit perfect.
Daca nu aveti robot, aluatul se poate framanta foarte usor si cu mana.
Se amesteca faina cu untul taiat cubulete pana ce compozitia devine sfaramicioasa apoi se adauga oul.
Aluatul va fi foarte elastic si usor de intins.
Se intinde aluatul cu sucitorul pe hartie de copt apoi se aseaza in tava de tarta, fara a o unge in prealabil, presandu-l bine de marginile tavii.
Aluatul se va desprinde singur dupa coacere.
Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la frigider pentru 15-30 minute.
Se incalzeste cuptorul la 160 gr C.
Dupa ce a stat la frigider, tava se introduce in cuptor pentru 20 minute.
Intre timp pregatim umplutura:
Sparanghelul se opareste in jur de 5 minute. Eu am folosit sparanghel congelat.
Intr-un castron se bat ouale cu ricotta, smantana, laptele si sarea.
Se scoate din cuptor tava, se aseaza sparanghelul scurs de apa si se adauga compozitia lichida.
Se presara cateva frunze de busuioc si boabele de piper.
Se introduce din nou tava la cuptor pentru inca 30 minute.


O saptamana usoara!

20 comentarii:

Cristina spunea...

Sunt prima, asa ca iau feliuta gata taiata...

Biochimist la cratita spunea...

Rustica sau nu, arata fenomenal!

Unknown spunea...

Multumesc frumos! Va pup!

Diana spunea...

Arata superb tarta ta, Anca! Foarte chic ;). Te pup , draga mea

Unknown spunea...

Multumesc mult, Diana! Te pup si eu!

catkitchen spunea...

O tarta impecabila !! Imi place foarte mult cotrastul dintre crema si frunzulite !! ;)

Unknown spunea...

Multumesc mult, Adina!

Dana spunea...

Tarta asta te duce cu gandul la o pictura...are ceva desavarsit (chiar daca nu-i dulce:) )

Unknown spunea...

Dana, m-am inrosit :), pe bune, multumesc mult!

Unknown spunea...

Frumoasa tarta asta...are o eleganta aparte!

Licuta Marin spunea...

Eu nu refuz o feliuta:)Sunt fun tarte, fie ele dulci sau sarate, iar tarta ta arata super apetisant!Pup cu drag!

Unknown spunea...

Multumesc mult, sunteti foarte dragute! Va pup!

Fanul Anonim spunea...

Da...de ieri de cand am vazut-o pe ea, pe tarta, am vrut sa zic ceva dar...am ramas fara cuvinte. Abia, abia acum pot sa ingan inghitind in sec dupa fiecare silaba...ARATA FABULOS...e o TORTURA sa fie doar acolo, pe ecran...pe aceasta doamna a tartelor o asteptam de muuult.

CU POFTA!

Can't boil an egg spunea...

Tarta ta pare pictata! E minunata, m-a cucerit combinatia ♥
Te imbratisez!

Unknown spunea...

Multumesc tare mult! <3

Anonim spunea...

Nici nu-ti poti imagina cat am admirat tarta ta pe FB :P Parca ar fi pictata, felicitari! :)

Unknown spunea...

Multumesc mult, mult :)

Haplea spunea...

Superba prezentarea!!!

Unknown spunea...

:) Multumesc foarte mult!

Rita Oarga spunea...

Am mai intrat o data sa admir tarta asta ca o pictura. Trebuie sa studiezi foarte atent sa-ti dai seama ce ai facut la suprafata.
Nu-mi vine sa cred ca n-am scris nici un comentariu. Stiu sigur ca am fost aici cand ai pus poza pe FB. Hm!
E bine si acum.
Nu puteai sa pui o lingurita de zahar sa poti veni cu ea la parada? :)))
Mare pacat.
Pupic!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena