luni, 27 mai 2013

Budinca de Tapioca cu Lapte de Soia


Tapioca este o substanta asemanatoare amidonului, extrasa din radacina plantei de manioc, foarte hranitoare atat pentru copii cat si pentru adulti. Este disponibila in mai multe forme, inclusiv granule, fulgi, pastile (numite perle de tapioca), faina sau pudra de amidon. Se foloseste pe scara larga in alimentatie, la prepararea prajiturilor, budincilor, deserturilor, piftiilor, etc.


Iata care sunt si proprietatile nutritive ale prafului sau perlelor de tapioca:

100 gr tapioca contin:
  • 0 proteine si 0 gluten
  • 0,2 gr lipide
  • 85, 4 glucide
  • substante minerale: Ca, Fe, Mg si Zn
  • vitamine: A, B1, B2 si C
Perlele de tapioca nu au un gust propriu-zis, ci mai degraba unul neutru. Din aceasta cauza am ales sa pregatesc budinca cu lapte de soia cu aroma de vanilie. Exista si optiunea folosirii laptelui de cocos dar asta tine de gusturi. Eu insa, dupa ce am incercat si varianta cu laptele de soia, pot spune ca budinca mi s-a parut mult mai aromata.


Budinca de tapioca este un desert rafinat si merita cu siguranta sa-l incercati, mai ales ca se face foarte usor iar costul nu este deloc mare (375 g costa aproximativ 3,5 Ron la Ki-Life). Un desert perfect inclusiv pentru zilele de post!

Ingrediente 2 portii:
1 ceasca perle de tapioca
4 cesti apa
30 g zahar pudra
300 ml lapte de soia Inedit cu aroma de vanilie
Pentru decor:
mango
rodie
frunze de menta proaspata

Modalitate de preparare:
  • Se pun perlele de tapioca intr-o sita si se spala sub jet de apa rece. De aici aveti 2 optiuni: fie le lasati la inmuiat in apa pentru 30 – 60 de minute apoi le fierbeti in apa data in clocot in prealabil, fie le puneti direct la fiert in apa, la foc mediu.
  • In timpul fierberii (in functie de cum alegeti sa le pregatiti, timpul de fierbere va varia intre 30 – 45 minute aproximativ) va fi necesar sa amestecati foarte usor cu o lingura de lemn deoarece perlele se pot sparge (amestecarea este necesara datorita faptului ca apa in care perlele fierb se va ingrosa treptat iar perlele vor tinde sa se lipeasca de fundul oalei).
  • Cand perlele devin transparente le puteti gusta sa verificati daca sunt aproape fierte.
  • Se pune laptele de soia la fiert si se adauga zaharul.
  • Se strecoara apa in care au fiert perlele, se dau prin jet de apa, se scurg si se pun in lapte pentru a fierbe inca 15 minute.
  • Dupa cele 15 minute se lasa la racit apoi se transfera in pahare/ boluri.
  • Se decoreaza cu fructe (am folosit mango si rodie) si frunzulite de menta proaspata.

Eu am incercat sa fierb perlele direct in lapte dar nu am fost foarte multumita de rezultat (laptele a scazut foarte mult in timp ce perlele nu s-au fiert foarte bine iar o parte din ele s-au spart). 

Budinca se serveste rece, eventual de la frigider.




O saptamana reusita!

6 comentarii:

Alina Avram spunea...

Eu sunt curioasă ce gust au perlele. :). Arată tare interesant budinca ta!

Unknown spunea...

Multumesc, Alina!

Diana spunea...

Am vazut perlutele astea in multe retete dar nu le-am folosit niciodata. Acum m-ai facut curioasa cu budinca ta, Anca ;)

Unknown spunea...

Diana, abia astept sa le incerci si sa-mi spui ce parere ai!

Andie spunea...

Baaai! I am a sucker for tapioca! Am mancat prima oara o budinca cu tapioca la Andreea Chinesefood si mi-a placut de numa'! Neaparat trebuie sa o incerc si pe a ta, dar unde ai gasit bilele alea mari de tapioca? Vreau sa cumpar, I'm in!
Si multumesc ca te-ai inscris cu ea la concurs, fata mea draga :* (btw, sper ca nenea/tanti care te urmareste cu nesat sa nu piarda episodul asta) Te pup!

Unknown spunea...

:)) bile mari la Ki-Life, la reducere! Si eu multumesc mult, Andie! Astept feedback dupa ce incerci, te pup!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena