miercuri, 1 mai 2013

Pasca cu Merisor


Ceea ce vedeti in imagine este Pasca cu Merisor facuta anul trecut (una din cele 3 care insa au fost identice). Motivul pentru care am ales sa va arat varianta de anul trecut este ca aceasta a fost prima mea experienta cu aluatul, implicit cu pasca si pentru ca anul acesta nu vom sarbatori Pastele acasa si nu voi mai pregati alta. Pe vremea aceea nu aveam nici blog si nici vreun gand nu se indrepta catre un asemenea proiect, ceea ce se poate vedea si din calitatea fotografiei pe care am facut-o doar pentru a pastra amintirea primei mele experiente de acest gen. 
Sper sa va placa si sa o incercati pentru ca daca acum sunt la nivel de bucataras incepator (si nu o spun cu falsa modestie), va puteti imagina cum eram acum un an cand am incercat reteta! Concluzia: nu este nici pe departe o reteta grea, necesita doar putina rabdare!
Sursa retetei Gourmandine.ro, usor adaptata.

Ingrediente tava 26 cm:
Aluat 
550 g faina alba
125 ml apa calduta
125 ml lapte caldut 
80 g unt topit
150 g zahar
1 pliculet drojdie granule
2 galbenusuri
1 praf de sare
coaja rasa de la 1 lamaie
Umplutura
300 g branza de vaci (eu am folosit Dr. Oetker)
1 plic zahar vanilat
2 fiole esenta de rom
coaja rasa de la 1 lamaie
10 g gris
25 g faina alba
2 oua 
100 g merisor
zahar dupa gust
Pentru uns pasca
1 galbenus
30 ml lapte
miere
  • Pentru aluat, se cerne faina intr-un castron mai mare, se face o gaura in mijloc si se adauga drojdia, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, galbenusurile, untul topit, apa calduta, laptele caldut si un praf de sare. Se framanta aluatul pana ce devine elastic. Se acopera cu un servet curat si se lasa la dospit intr-un loc caldut pentru o ora.
  • Eu am folosit masina de paine pentru framantarea aluatului si am pus in cuva ingredientele lichide si apoi cele solide.
  • Dupa ce aluatul a dospit, se rastoarna pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei si se imparte in 2 parti egale. 
  • Din jumatate de aluat se face o foaie rotunda cu diametrul de 26 cm.
  • Tava (de preferat cu pereti detasabili) se tapeteaza cu hartie de copt atat pe fund cat si pe margini si se aseaza aluatul. Din loc in loc se inteapa aluatul cu furculita.
  • Jumatatea de aluat ramasa se imparte in 3 parti egale din care se fac rulouri lungi.
  • Cele 3 rulouri se impletesc si se aseaza in tava peste foaia de aluat, in forma de cerc. 
  • In mijlocul tavii se aseaza un castron pentru ca in momentul dospirii impletitura sa nu ajunga in centrul tavii. Se mai lasa la dospit 45 de minute.
  • Intre timp, se incalzeste cuptorul la 175 g C.
  • Pentru umplutura, se pune intr-un castron branza de vaci, esentele de rom, zaharul vanilat, coaja de lamaie, merisorul, ouale si se amesteca cu mixerul pana la omogenizare. Se adauga grisul, faina si se amesteca din nou.
  • Separat, intr-un castronel, se amesteca 1 galbenus cu 30 ml de lapte.
  • Dupa ce aluatul a dospit, se scoate castronul din centrul tavii si se adauga umplutura.
  • Impletitura se unge cu  amestecul din galbenus si lapte.
  • Se introduce tava in cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute.
  • Imediat ce pasca a fost scoasa din cuptor se unge impletitura cu miere.
Pofta buna!

7 comentarii:

Rocsy Ciobanu spunea...

Cat de frumoasa si reusita. Bravo!

Anca B. spunea...

Multumesc frumos, Rocsy!

Paula Gafitescu spunea...

Wow, arata grozav!!!

Cristina spunea...

Sarbatori fericite! <3

catkitchen spunea...

Minunat arata !!
Sarbatori fericite si linistite !!

Dohotariu-Avram Alina spunea...

Hristos a înviat, Anca!

Anca B. spunea...

Adevarat a inviat! Paste fericit alaturi de cei dragi si multumesc frumos pentru urari!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena