duminică, 16 iunie 2013

Prajitura Desteapta


Stiu sigur ca o stiti! Si stiu ca stiti ca se face si foarte, foarte usor! Practic dintr-o compozitie lichida in care sunt amestecate pe rand toate ingredientele, se obtine o prajitura care va avea nu mai putin de 3 straturi perfecte, ceea ce o face foarte desteapta pe langa gustul ei fin care aminteste de cel al cremei de zahar ars

Eu am descoperit-o relativ recent, in urma cu vreo 2 ani la Gourmandine, iar de atunci este in topul preferintelor! Nu numai ca se face foarte rapid si nu este nimic complicat in pregatirea ei, dar gustul este cu adevarat special. Cu aceasta reteta oricum nu aveti cum sa dati gres! Secretul este sa folositi o tava suficient de inalta pentru a-i permite prajiturii sa-si formeze cele 3 straturi.
Iar daca folositi oua de tara (cum am avut eu norocul de data aceasta), culoarea este senzationala! 


Ingrediente:
8 oua
250 g margarina
225 g faina
2 linguri apa
1 litru lapte 3,5%
2 pliculete zahar vanilat
300 g zahar
zahar pudra

Mod de preparare:
  • Margarina se topeste intr-o cratita la foc mic, apoi se lasa la racit.
  • Se separa ouale iar galbenusurile se pun intr-un castron mare, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si cele 2 linguri de apa; se mixeaza bine.
  • Se adauga apoi margarina racita si se mixeaza din nou.
  • Se adauga faina, mixand pana la omogenizarea completa.
  • Se adauga laptele caldut (nu fierbinte!) si se amesteca incet cu un tel.
  • Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor cu telul in compozitia de mai sus.
  • Se unge cu unt o tava de 38x24x5 cm si se tapeteaza cu faina.
  • Se toarna compozitia (care trebuie sa fie lichida) in tava si se da la cuptorul preincalzit la 140 g C pentru 1 ora, fara a deschide usa cuptorului in timpul coacerii.
  • Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca in tava, se taie, se pudreaza cu zahar si se poate servi.
  • Prajitura este foarte buna si dupa ce a stat la frigider.

O saptamana usoara!

8 comentarii:

Elena Toma spunea...

Arata fantastic de la ouale de tara!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Superba prajiturica ta!

Unknown spunea...

Ce frumos ti-a iesit, si ce culoare grozava!!

Biochimist la cratita spunea...

Wow! E superba! Imi notez reteta. :)
Pup!

Cristina spunea...

Perfecta!!!

Unknown spunea...

Multumesc mult tuturor!

Diana spunea...

Oh, da! O stiu! ;) Si imi amintesc ca am fost putin sceptica atunci cand am facut-o ptima data dar s-a dovedit a fi smart cu adevarat :). Arata minunat. Te pup. Weekend frumos!

Anonim spunea...

A ieșit super ! Si s-a facut foarte ușor!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena