luni, 28 octombrie 2013

Chocolate Bundt Cake - Prajitura de Ciocolata


Nu stiu daca voi va uitati sau nu la TV Paprika, dar eu sunt mare fan! Iar reteta acestei prajituri am vazut-o acum cateva seri intr-o emisiune a Luncindei Scala Quinn - Toata familia in bucatarie. Bineinteles ca ea avea o tava foarte misto iar prajitura ei era mai mica de inaltime si avea o textura absolut perfecta (tava+Kitchen Aid pe care eu nu il am...= prajitura perfecta!). Si atat de tare m-am enervat cand am vazut cum se scurge glazura aceea fina pe pandispanul pufos cu nuca incat am zis 'Adica?! Mixerul meu cu 2 bete nu face fata?!' Si asta a fost! Nu arata ea perfect dar buna sigur a fost! 
Tava puteti achizitiona si de la Lidl cu 15 lei. Daca aveti tava, restul este poezie!!!

Ingrediente:
Prajitura:
225 gr unt nesarat
300 gr zahar
4 oua
1 lingurita esenta de vanilie
315 gr faina
65 gr cacao pudra
1/2 lingurita praf de scortisoara 
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita sare
80 gr fulgi ciocolata semi-dulce (ciocolata tocata bucatele)
50 gr nuca taiata marunt (optional)
245 gr lapte batut

Glazura:
100 gr ciocolata amaruie 
85 gr zahar
50 gr unt nesarat
120 gr frisca lichida
2 linguri rom/ cognac (optional)

Modalitate de preparare:

  • Se incalzeste cuptorul la 160 gr C si se unge tava cu unt.
  • Pentru prajitura, se mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul.
  • Se adauga pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare, apoi vanilia.
  • Separat, intr-un castron se amesteca faina, pudra de cacao, praful de scortisoara, bicarbonatul si sarea.
  • Se adauga fulgii de ciocolata si nuca taiata marunt, amestecand bine toate ingredientele.
  • In compozitia cu unt se adauga alternativ amestecul de faina si laptele batut.
  • Se toarna compozitia in tava pregatita si se introduce la cuptor pentru aproximativ 1 ora (dupa care se poate face testul scobitorii).
  • Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
  • Pentru glazura, se amesteca toate ingredientele la bain-marie apoi glazura se toarna peste prajitura.
  • Se lasa 20 de minute sa se intareasca inainte de servire.

Mai simplu de atat nici nu se poate! Daca respectati gramajul chiar nu are ce sa nu iasa. Curaj si nu uitati sa-mi povestiti si mie experienta voastra cu super prajitura de ciocolata!


7 comentarii:

Cristina spunea...

Daca mai ai o felie eu aduc cafeaua!

Anca B. spunea...

Abia am taiat-o, Cris! Pup!

Elena Dintoiu spunea...

Nu inteleg de ce spui ca n-ar arata bine, k mie mi se pare perfecta!!! Tare-as manca o feliuta!!

Anca B. spunea...

Multumesc mult, Elena, te-as servi cu mare drag!

Dohotariu-Avram Alina spunea...

De la Lidl am și eu forma, dar eu sunt de părere că nu ai nevoie de aparatură super performantă pentru a face minuni în bucătărie.

Paula Gafitescu spunea...

Arata foarte bine, grozav! Asa ca vreau si eu o felie ;)

Timea spunea...

Minunat!!!! Pt mine e micul dejun ideal langa o ceasca de cafea <3

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena