duminică, 13 octombrie 2013

Coaste rumen-aurii, cu Ananas si Melasa


Daca nu ar fi fost chiar reteta Nigellei Lawson si nu ar fi iesit atat de bune cu siguranta ca nu as fi publicat reteta, pozele sunt total nereusite. Dar trebuie sa impartasesc cu voi experienta mea pentru ca va veti linge pe degete cu siguranta daca veti incerca reteta!
Pe Nigella o ador, retetele si pasiunea cu care gateste si mananca te lasa fara grai. 


Ingrediente 4 portii mici:
16 coaste de porc (1kg scaricica)
Marinata:
zeama si coaja rasa de la 1 limeta
3 linguri sos de soia
3 ardei iuti, fara seminte si tocati
1 lingura ghimbir proaspat, curatat si taiat felii subtiri
2 linguri ulei de arahide
2 linguri melasa, plus alte 2 linguri pentru sos
2 seminte anason stelat
1 baton scortisoara, rupt marunt/ 1 lingurita scortisoara pulbere
1 ceapa, taiata in opt bucati
125 ml suc de ananas (la cutie/ din compot)

Modalitate preparare:
  • Se portioneaza coastele si se pun intr-o punga mare din plastic, apoi se amesteca ingredientele pentru marinata si se toarna in punga, peste coaste.
  • Se inchide punga, se scutura pentru a amesteca bine marinata cu coastele si se tine la frigider peste noapte (sau intr-un loc racoros din bucatarie pentru minim cateva ore).
  • Se incalzeste cuptorul la 200 gr C (treapta 6).
  • Se scoate punga cu coaste din frigider si se pune continutul intr-o tava.


  • Se introduce tava la cuptor pentru 1 ora, intorcand coastele la jumatatea timpului de preparare.
  • Se scot coastele din cuptor si se scurge cu atentie lichidul din tava intr-o cratita, apoi se da din nou tava la cuptor.
  • Se adauga restul de 2 linguri de melasa in cratita, se amesteca bine si se pune pe foc pentru 8-10 minute.
  • Se scoate tava din cuptor si se toarna sosul inchis la culoare.
  • Se scot coastele pe un platou si se pot servi.


Sunt delicioase si foarte usor de facut! 
O saptamana usoara tuturor!

7 comentarii:

Alice Kitchenette spunea...

imi place tare mult reteta si am sa incerc caci arata delicos. Felicitari pentru blog, interesant....!

Anca B. spunea...

Multumesc frumos, Alice!

Corina Ureche spunea...

Si mie imi place mult Nigella, are ceva super special.
Si sa stii ca mie mi-ai facut pofta cu pozele :* O seara frumoasa!

Anca B. spunea...

Esti tu draguta, Corina, multumesc mult! Pup!

Diana spunea...

Si eu sunt fan Nigella si de fiecare data cand o vad si ii vad preparatele mi se face foame. Asa cum mi se facu pofta si privind fotografiile tale. ;)

Cristina spunea...

Ce bunatate ai facut aici!!!

Anca B. spunea...

Multumesc mult <3

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena