duminică, 20 octombrie 2013

Paste cu Cerneala de Sepie si Scoici


Este prima data cand incerc pastele cu cerneala de sepie. Eram convinsa ca trebuie sa aiba un gust cel putin ciudat dar am zis totusi sa incerc. Surpriza totala - au acelasi gust ca si cele obisnuite insa combinatia cu scoici le-a facut extrem de bune pentru un pranz de duminica! 
Puteti incerca reteta cu orice fel de paste, garantat vor iesi la fel de bune. Mie imi plac mult cele proaspete. 

Ingrediente 2 portii:
250 paste 
350 gr scoici 
2 linguri ulei de masline
2 fire ceapa verde, tocata fin
1 catel usturoi, maruntit
1 ardei iute proaspat, fara seminte, tocat fin
70 ml vin alb
30 ml apa de la fierberea pastelor
1 lingura unt
o mana patrunjel tocat 
sare

Modalitate preparare:
  • Se pune la fiert o oala mare cu apa, pentru paste.
  • Imediat ce incepe sa clocoteasca se pune sare si se adauga pastele, care se fierb dupa indicatiile de pe pachet (- 2 minute daca le preferati al dente).
  • Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa verde timp de 1 minut, apoi se adauga usturoiul si ardeiul iute tocat, amestecand bine.
  • Se adauga scoicile si se calesc 2 minute.
  • Se toarna apoi vinul alb si se mai lasa pe foc 2-3 minute sau pana ce vinul a scazut.
  • Se toarna 30 ml apa fierbinte in care au fiert pastele si se adauga untul.
  • Se scurg pastele si se pun in tigaie, amestecand bine totul.
  • Se presara patrunjel, se amesteca si se servesc.


O seara frumoasa!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena