Propunerea de azi este o prajitura cu o textura usor umeda si extrem de aromata! Si va mai spun ca face parte din categoria acelor prajituri foarte usor de facut. In cazul in care aveti o forma de guguluf/ bundt la indemana, succesul este garantat!
Daca nu aveti o astfel de forma puteti folosi o forma de tort, forme de chec sau chiar forme pentru briose pentru acesta compozitie.
Ingrediente:
240 g faina
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita sare
2 lingurite scortisoara
300 g zahar
240 ml ulei
4 oua
240 g piure de dovleac fiert
60 ml whisky bourbon
zahar pudra pentru ornat
Modalitate de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 175 g C. Se unge cu unt forma de guguluf.
- Intr-un castron, se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea si scortisoara.
- Intr-un castron mai mare, se amesteca zaharul cu uleiul, ouale si piureul de dovleac.
- Se adauga bourbonul apoi se pune aluatul in forma.
- Se coace prajitura timp de 45-50 de minute.
- Se scoate din cuptor, se lasa 15 minute la racit apoi se scoate din forma si se lasa pe un gratar pana se raceste complet.
- Se pudreaza cu zahar si se poate servi.
4 comentarii:
Ti-a iesit asa frumos!
Ce frumos arata!
Este superb si nu ma indoiesc de gustul foarte bun!
Multumesc mult!
Trimiteți un comentariu